Lite allmänt pladder

Ärtan/vårtan på min näsa har gått in i fas tre. Det vill säga, den har börjat krympa alldeles av sig själv. Det trillar av små, små bitar ibland och jag tror att den även äts upp underifrån. Och jag kommer inte att sakna den.

Vad jag däremot saknar är mina läsglasögon. De är spårlöst försvunna sen en vecka tillbaka, men jag vet att de borde finnas någonstans i lägenheten eftersom jag aldrig tar med mig dem ut. Då har jag med mig ett par progressiva i handväskan, som jag tar fram när jag ska läsa på menyer och annat. Eller när jag kör bil. Vilket jag inte gör särskilt ofta numera. Problemet med att sakna de riktiga läsglasögonen är att jag inte kan ligga i soffan och läsa. En personlig favoritposition.

Jag har letat som en galning, men brillorna verkar ha gömt sig på ett riktigt smart ställe. Och inte kan man ringa till dem, som man kan med en mobil. Om den är laddad och ljudet är på. Vilket oftast inte är fallet när mobilen är försvunnen.

När jag var i Stockholm köpte jag en omgång böcker på Pocket shopen. Jag hade laddat ner några e-böcker på plattan, plus att jag tänkte låna från bibblan. Tanken var god men i praktiken går det inte att läsa utomhus dagtid. Solljuset är alldeles för starkt för att texten ska synas.

Jag köpte också med mig några kryddburkar. Torkad dill till exempel. Om jag skulle få för mig att grava lax och göra hovmästarsås, när hemlängtan slår till. Och koriander. Det har jag inte hittat här, varken malen eller torkade blad. Något som jag gärna vill ha i linssoppa. Färska kryddor finns inte särskilt ofta i affärerna, vad jag har sett.

Men i kväll blir det ingen soppa. Inte när Maken själv får välja. Det blir grillat nötkött, färska majskolvar, blomkål och ostronskivling. Fy, vad hungrig jag är.

4 reaktioner till “Lite allmänt pladder

 1. Några förslag:
  Packade tonåringarna ner dom i sin packning?
  Ligger dom mellan soffkuddarna vid TV:n, utesoffan?
  Har de ramlat in under soffan?
  Har du kollat kylskåpet?
  Spänningen är oliiiidlig!

 2. @Långkoftan: Tack för tipsen! Glasögonen fanns kvar här efter att tonåringarna lämnat oss. Övriga ställen har jag kollat. Till och med kylskåpet.

 3. Tack, men tidningar i form av papper lyser med sin frånvaro i hemmet numera. Det är digitalt som gäller och en padda döljer knappast något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s