Vardagsvedermödor

Jag har förträngt hur mycket bröd det går åt när det finns tonåringar i huset. Ett sug kan uppstå närsomhelst. Ibland med det samma efter en omgång pannkakor. Tonårspojken, även kallad Elvis, brer sina favoriter, baguette med jordnötssmör och hallonsylt och tonårsflickan lägger chèvre på brödet och kör det 30 sekunder i mikron.

Och vilka aktiviteter gillar ungdomarna? Sammanfattningsvis är det softa och chilla som gäller. Titta på youtube-klipp eller komediserier som American Dad. Det händer även att det tas en simtur i poolen.

Själv hakar jag på den inaktiva livsstilen och ligger mest och läser. Min ursäkt är en molande bakgrundshuvudvärk efter ett nattvandrande som pågick till tre i natt. En skulle tycka att två sovrum skulle räcka till fyra personer. Men icke.

”Jag vill inte sova i samma rum som Elvis. Han snarkar.” säger flickan.
”Men ni sover ju i samma rum hemma.”
”Precis, därför vill jag slippa det när jag kan.”
”Sov i soffan på taket, då.”
”Men där brukar farfar sova. Och han snarkar ännu värre.”
”Soffan i vardagsrummet? Duger den?”

Då invänder Maken: ”Men jag vill se på tv.” Och jag lägger mig i sängen och läser medan Maken somnar. Sittandes i soffan medan någon obskyr serie flimrar vidare på tv-skärmen tills han vaknar och äntligen går och lägger sig. I andra änden av taket. Efter att ha möblerat om och det går inte ljudlöst förbi.

Slutsats: vi skulle ha köpt ett palats istället. Där alla inklusive gäster, hade eget sovrum, badrum och vardagsrum. Typ 60 kvadratmeter per person istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s