Min fantastiska väninna

Vi åt lunch inne i Torrevieja häromdagen. En menu del dia. Bakom oss satte sig två svenska kvinnor i 40-50-årsåldern. De konverserade på ett intressant sätt och vi satt tysta som möss för att inte avslöja att vi begrep vad de sa.

Bara att bestämma vad de skulle äta och dricka var en komplicerad process. Hela tiden bekräftade de varandras val. Ungefär som när John Cleese spelar servitör i Monty Python och hela tiden säger ”Excellent choise!”. Och sen slutade det med att de beställde in samma saker. ”Då säger vi så” sa den ena. Och den andra sa självklart ”Ja, då säger vi så” och så slog de ihop sina menyer.

När beställningen var avklarad gick de över till att ventilera sina kaaarlar. Med långt, öppet a. Den ena la ut texten om ett planerat bilköp. Att hennes make absolut ville köpa en BMW, som kostade alldeles för mycket och hade gått alldeles för långt. ”När man kan få så mycket mer bil för pengarna om man väljer ett annat märke. Som KIA till exempel.”

Då var Maken nästan beredd att ställa sig till den förtalade mannens försvar. Kvinnor fattar enligt honom ingenting när det gäller bilval. Själv skulle han inte vilja ses död i ett dike sittande i en KIA eller i något annat lågstatusmärke.

Efter det la kvinna nummer två ut texten om hur trist hennes man hade blivit. Inga planer, inga drömmar. Han kanske håller på att bli deprimerad? Nått fel är det, hursomhelst. Han som hade haft sån energi tidigare.

Sen enades de om deras respektive kaaarlar var för gulliga trots allt. Även om man inte förstår sig på dem.

”Nå, vad säger du: ska vi ta kaffe eller efterrätt?”
”Gärna efterrätt. Jag är sugen på något sött”
”Då säger vi så! Efterrätt får det bli.”

Och jag insåg att jag aldrig haft någon väninna att ventilera karlar med. En får väl se bloggen som ett slags surrogat.

4 reaktioner till “Min fantastiska väninna

  1. Inte jag heller och bloggen ligger nere. Vi är också på gång att köpa lägenhet i Almunecar, känns pirrigt.

  2. Det är ju inte att tjuvlyssna även om det känns så. Ganska intressant att vara som en fluga på väggen ibland.

  3. @Bloggblad: Ja, det är ofta jag skulle velat vara en fluga. Och gärna en spansk sådan. Byggjobbarna tvärs över gatan blev nyss osams och skrek åt varandra. Det hade varit intressant att veta vad som gjorde dem så upprörda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s