Lealös

Idag tog vi sovmorgon. Till skillnad från alla andra dagar då vi också har sovmorgon. Men i morse blev frukosten ännu senare än vanligt. Inte så att vi har vänt på dygnet, utan snarare förskjutit det med ett par timmar. Det blir gärna så när middagen intas vid niotiden på kvällen. Värmen och solen gör att det är först då en blir sugen på riktig mat.

Och efter middagen vill en inte gå och lägga sig på direkten. Och infaller lusten till rörliga bilder kan en bli sittande framför Netflix eller svtplay. I timmar. Upplägget är så finurligt att om en fastnar i en serie så startar nästa avsnitt efter 20 sekunder. Hoppla, så är klockan 2 utan att en märkt av det.

På vardagarna vaknar vi av bygget tvärs över gatan. Gubbarna drar igång arbetet vid åttatiden och när de ska använda byggkranen körs en larmsignal, som inte är så lätt att sova sig igenom. Då brukar jag ladda ner DN på plattan, lägga mig i soffan och skumma igenom den digitala versionen.

Vid tiotiden stannar bygget av och gubbsen tar fikarast gånger tre. Alltså, man pausar i 45 minuter och då brukar vi passa på att äta frukost på takterrassen.

På helgerna står bygget stilla. Nästan. Somliga lördagar kan det pågå lite arbeten, men inte idag. Därav det sena uppvaknandet. Men nu har jag dragit igång mina sedvanliga lördagsaktiviteter: tvätt och städning. Någon struktur behöver även en pensionär ha i livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s