Dålig lönsamhet

Kinamattor var populära på 1980-talet. Det vet jag för vi hade två stycken. En stor mörkblå med grå bård runt om och några dekorativa blommor i det mörkblåa. Den låg i vardagsrummet. Den andra var mindre och beige-rosa och låg i sovrummet. Efter ett par år in på 1990-talet förpassades de upp till vinden. Och där har de sovit sin Törnrosasömn sen dess. Tills i söndags när jag fick för mig att jag skulle hämta ner dem för att lägga ut dem till försäljning på Blocket.

Mitt självpåtagna uppdrag var lite jobbigare än jag tänkt mig. Det som baxades upp för över 20 år sedan ligger bakom en massa annat, som vi har haft anledning att stuva undan senare. Till exempel dataskärmar, hemmabioanläggning, liggunderlag, sovsäckar, ett kylskåp, kartor och kläder bland annat. Helt enkelt saker som vi borde ha kastat för länge sedan. Men till slut fick jag ut mattorna från vinden och kunde putta ner dem för trapporna två våningar till vårt plan.

Den stora blå mattan rullade jag ut i vardagsrummet. Det var dumt av mig. En mal flög yrvaket upp ur mattvarpen. Och jag vågar inte tänka på hur många larver som låg och tuggade bland knutarna. Man kunde se hur luggen låg i små drivor på ytan.

Snabbt som ögat åkte mattan ut i trapphuset igen. Den andra kom aldrig in i lägenheten. Den såg visserligen inte lika angripen ut. Men när det gäller skadedjur tar jag inga risker. Det räcker så bra med mjölbaggarna vi hade i skafferiet för några år sedan.

Nu ligger inte mattorna på Blocket utan i grovsoprummet och väntar på hämtning. Det är bara att hoppas att inte någon återvinnande granne hinner före Sop-Danne.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s