På väg

Arbetslösheten är visserligen hög i Spanien men det är ändå sorgligt att se dem. Rondellhundarna som Maken vanvördigt kallar dem. Jag har bara sett dem i Italien tidigare och då inte i rondeller. Mest för att italienare inte är lika förtjusta i att snurra runt i trafiken, som spanjorer och fransmän. I Italien sitter eller står de i regel vid landsvägskanten på en plats där eventuellt intresserade kan bromsa in bilen.

Vid en av de mindre avfarterna till landsvägsrondeller sitter det kvinnor under parasoll. En rondell, ett parasoll, en kvinna. Och vad jag har sett säljer de varken frukt eller bär. De sitter där på sina fällstolar, ofta fipplande på sina mobiler. Min enda slutsats är att det handlar om prostituerade som väntar på kunder. Speciellt på helgerna. Och det känns som en väldigt deprimerande sysselsättning.

Vår semester går mot sitt slut. Tre veckor går fort. Vi vinkade av Ettan på flygplatsen idag. På lördag är det vår tur att ge oss iväg. När vi kommer hem ska vi beräkna kostnaden. Som det ser ut nu blir vi nog tvungna att gneta på i arbetslivet till the bitter end. Annars kommer vi gå in i pensionstillvaron med noll i buffert. Och det känns mindre kul.

Vi har gjort av med pengar i rasande fart. Men det var ingen överraskning att det kostar att fixa till ett hem. Och ett tag får vi helt enkelt räkna med dubbla boendekostnader med allt vad det innebär. Det är bara att bita i det sura äpplet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s