Ingen fara på taket

Här pågår det fortfarande småprojekt. Makens kärlek till rörliga bilder gör att hans liv är otänkbart utan en tv. Även om vi inte har några kanaler så kan man alltid se på Netflix. Hur som, vi köpte först en på 32 tum. För liten tyckte vi när Maken och Ettan kopplat in den. Ja Ettan, det vill säga äldste sonen, har kommit hit för att assistera sina gamla föräldrar.

Männen åkte och bytte upp tv-apparaten till en betydligt större. Och sen utvecklades det till ytterligare en tur till Ikea. Den femte hitintills. Tv, modem och annat behövde en hylla. Gästrummet behöver en säng. Det är nog första gången jag har ett gästrum. Sovrum nummer två och uppåt har benämnts barnrum. Alltså barnnamn + s + rum. Eller som extrarummet i Stockholm: barnens rum.

Vi bor i zon A, den närmaste från varuhuset i Murcia, som har 24-timmarsservice. Bra tänkte vi, då kan Ettan vara behjälplig med att skruva ihop sängen. Okej, man kan få beställda prylar inom ett dygn. Men det förutsätter att det finns ledig transportkapacitet. Nu blev det 144-timmarsservice istället. Sängen kommer att dyka upp på fredag förmiddag och Ettan vänder hem på torsdagen. Och jag hoppas att Ikea håller vad de lovat eftersom vi själva drar hem på lördag.
hemnes_dagbadd

Aldrig trodde jag att jag skulle hemfalla till att konstatera att vi behöver mer förvaring. Men nu är det dags. En säng utan extraförvaring existerar knappt på spanska Ikea.

 

Det stora tunga matbordet lyckades vi få upp på takterrassen genom att hissa upp det utanför fasaden. Utan missöden. Om vi hade tappat det på vägen skulle Ettan ha legat risigt till. Han stod en våning ner och höll hela tyngden på axlarna medan han klev upp på en pall så att Maken och jag, en våning högre, kunde dra upp bordet över räcket.

Fortfarande återstår det saker. Pergolan är ännu inte på plats och jag misstänker att den kommer att monteras efter att vi lämnat landet. Vi fick en bonuscheck av mäklaren som vi kunde använda på ett lokalt företag. Vi bestämde oss för att använda den på något skuggande på taket. Men eftersom det inte finns några gratispergolor verkar företaget inte precis vara på hugget för att serva oss.

Så taket används mest för att torka tvätt men när solen gått ner söker vi oss dit för att grilla. Middag intas tidigast 21:30 med andra ord. Det gör att jag numera begriper varför frukosten söderöver är så frugal. Man har helt enkelt inte hunnit bli hungrig.

(När jag körde stavningskontrollen fick jag en erinran på barnrum. Korrigeringen föreslog barnrumpa istället.)

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s