Flyt eller bara ren bonntur

Ibland har man tur utan att veta om det. Eller kalla det magkänsla. När vi letade efter en lämplig lägenhet på Costa Blanca hade vi några önskemål. Vi ville ha nyproduktion, två sovrum, takterrass och gångavstånd till havet. Mäklaren visade oss ett antal alternativ och vi fastnade för ett parhus som uppfyllde våra krav.

Men innan vi slog till bad vi om att få se huset igen. ”Men ni ser inte riktigt så där glada ut som folk brukar göra när de bestämt sig” sa mäklaren. Nej, för att vi gillade läget på alternativ två bättre, men den lägenheten hade inte samma planlösning. ”Jo”, sa hon. ”Nä” sa jag. ”Då åker vi dit, så får du förklara”.

Jag förklarade och mäklaren förstod vad jag menade. Vi stod på takterrassen och tittade oss runt och konstaterade att grannlägenheten verkade vara planerade på ett bättre sätt. ”Men den är redan såld” sa mäklaren. Med på taket stod byggaren, som grep in: ”Nej, den köparen hoppade av igår”.

Försynens skickelse, som Anne på Grönkulla skulle ha sagt. Vi bytte objekt på stående fot och det var tur för oss. Den lägenhet, som vi först hade tänkt oss har aldrig blivit byggd. Det står helt andra hus på den tomten. Och den lilla trädgården framför visningslägenheten är helt igenväxt av högt ogräs och huset står fortfarande obebott.

Sensmoral: Be alltid om att få se några av byggarens avslutade projekt. Det borde vi ha gjort. Det var bara rena turen att vi klarade oss ur en riktigt dålig affär.

 

En reaktion till “Flyt eller bara ren bonntur

  1. Jag skulle nog säga att ni både hade flyt och bonntur, med tillägget av en gnutta flax!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s