Dödsstädning

Nu har vi äntligen påbörjat utrensningen. Nästan varje dag har vi tömt ett par blåa Ikea-kassar i grovsoporna. Vi som alltid tyckt att vi varit duktiga på att kasta har ändå en massa i skåp och lådor som man kan både ha och mista. Som åtminstone fyra olika modeller av servettringar, över 20 stycken, åkte i soporna. Vad ska vi med dem till, när vi redan gjorde oss av med tygservetterna för flera veckor sedan när vi rensade linneskåpet?

Och köksredskap som knappt används längre. Min tideräkning baserar sig på diverse hållpunkter; en är före och efter flytten in till stan. Jag vet att våffeljärnet var med i flytten och jag kan bara erinra mig att jag gräddat våfflor en enda gång sedan dess. Och det var på barnbarnens begäran.

Mixern däremot är inköpt efter flytten. Maken fick för sig att han skulle bli bartender. Därav köpet. Men de gånger det mixats kan räknas på ena handens fingrar. Om vi fixar någon drink så blir det en simpel GT. Och den blandar sig så lätt på egen hand.

Glassmaskinen är inte heller gammal. Och använd högst tre gånger. Det är inte värt besväret att göra egen glass, om ni frågar mig. Både dyrt och krångligt. Speciellt om man inte gillar glass. Som jag inte gör. ”Fryst välling” är en bättre beskrivning av den produkten.

Jag har hittat lite dubbla uppsättningar av saker. Längst in i ett av köksskåpen, bakom våffeljärnet, låg en rostfri purépress, vars existens jag inte hade en aning om. För den press jag kände till och använder är den som ligger i nedersta kökslådan.

Sen undrar jag vem som köper alla värmeljus? Och lagrar dem på flera olika ställen? Jag som har ett nervöst förhållande till levande ljus och aldrig vågar tända några. Och förresten har jag läst att det inte heller är nyttigt. Det räcker så bra med att bo i ett hus på Hornsgatan. Då behöver man inte mycket mer luftföroreningar än så.

Allt åker inte i soporna. Inte direkt. Tvåan har ett relativt nyförvärvat fritidshus och de kan säkert behöva ett våffeljärn, en mixer eller en glassmaskin både där och hemmavid.

Vi har bokat sommarsemestern. Drygt tre veckor som vi tänker använda till att boa in oss i lägenheten på Costa Blanca. Den ska vara färdigbyggd i slutet av juni, men sen ska de byråkratiska kvarnarna mala och det kan ta upp till tre-fyra veckor. Men byggherren har lovat oss tillträde vecka 29 oavsett om det är färdigmalt eller inte.

En sak till: hen som tror eller tycker att Sverige är byråkratiskt, vet inte vad hen talar om. I Spanien är Notarius Publicus och fasen och hans moster är inblandade i allt. Och allt kostar pengar. Hur ska annars de stackars advokaterna överleva? Moms tillkommer förstås. Plus en stämpelavgift. Och det lär säkert dyka upp mer omkostnader innan allt är klart.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dödsstädning

  1. Inga Magnusson skriver:

    Kan inte låta bli att kolla din blogg ibland även om det blir glest mellan besöken. Det är glest mellan besöken på de flesta bloggar får jag väl erkänna. Väl här så slås jag av vilken himla duktig skribent du är. Det är svårt att låta bli att läsa vidare, jag har nu avverkat alla inlägg ner till januari 2015! Du borde nog göra allvar av planerna på att skriva nåt och dryga ut pensionen. ;- )

  2. Långkoftan fd kollega skriver:

    Jag instämmer med föregående kommentar. Träffsäkrare och mer underhållande får man leta efter….

  3. frktjatlund skriver:

    @Inga & @Långkoftan: Tack för era berömmande ord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s