Bakvänt eller uppochner 

Vad vore en semester utan pocketböcker? Speciellt när regnet behagar ösa ner. Då är jag glad över alla olästa och lästa sidor och att vi har ett rum med balkong. Enligt specifikationen med havsutsikt. Det är en sanning med modifikation. Visst, man ser havet när man står upp men om man sitter ner, vilket jag föredrar att göra när jag läser, behöver man nog vara minst 2 m lång för att se över räcket.
Dagens  utlästa bok är Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty. Flyhänt och underhållande skriven, men jag var tvungen att läsa om de första 50 sidorna ett par gånger innan alla personer var på plats. Boken var klart läsvärd; det var bara en detalj som störde mig. En ung kvinna blev dödad på Långfredagen. Flickans mamma brukade lägga blommor på platsen för mordet. Enligt boken på årsdagen, som beskrevs som just Långfredagen. 

Men hallå, påskhelgen är ingen bra helg för årsdagar. Den flyttar sig hela tiden. Första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämning. Kommer jag ihåg från mellanstadiet. Trean dog  på en långfredag men jag kan inte erinra mig att datumet stämt sedan dess.

Men boken utspelar sig i Australien och vad vet jag, det kanske är annorlunda där. När påsken trots allt infaller på hösten.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s