Tiden lider

Klockan är 12 och allt är lugnt. Så när som på en slumrande Make på solsängen bredvid. Han sover så ljudligt att det närmaste engelska paret flyttade femton meter österut.

– Folk flyttar på sig, som du låter.

– Lika bra det. Då slipper vi höra dem skrika till varandra. Är Makens obekymrade kommentar.

Vi är alltså på en veckas semester. Det blev en vecka istället för två. Och till Fuerteventura istället för Goa. Ett dåligt byte kanhända, men bättre än inget. Tanken var att vi skulle nyttja min förmånliga personalrabatt. Problemet var några semesterdagar som vi inte hade. Och en småpåve på Makens jobb sa nej till tjänstledighet. Bara för att han kunde och ville jäklas. Det är min konspiratoriska tolkning.

Nåja, nu är vi här och får göra det bästa av det. Som att ligga vid en pool och fördjupa oss i pocketböcker. Maken hann några sidor innan han föll i djup sömn. Till glädje för två tyska tjejer intill. Och förtret för andra.

Vi har klarat av vår 45-åriga bröllopsdag, som vi firade i dagarna tre. Minst. Först med svåger och svägerska eftersom Ettan var i USA. Sen med barn, barnbarn och änkan efter Trean. Båda gångerna på lokal. Och vår nuvarande semester ingår i firandet. Dessutom presentade barnen oss med biljetter till Schyfferts och Rheborgs föreställning ÄGD.

Men ibland undrar jag om äktenskapet håller 45 år till. Med tanke på formen. På Maken. Inte visste jag 1971 att jag gifte mig med Georg Schweiz.

Okej, den riktige har visserligen gått ur tiden för många år sedan, men ibland tror jag att han reinkarnerat. I Maken. Dålig kondis, fötter som låser sig mitt i steget och ideliga tupplurer. Det enda som saknas är aktiviteterna i köket. Den verklige Georg var en hejare på kåldolmar med gräddsås. Eller äppelkaka. Det skulle jag se fram emot. Som kompensation.

3 reaktioner till “Tiden lider

 1. Nu var det längesedan jag tittade in här. Varför vet jag inte riktigt!
  MEN stort grattis till de 45 åren. Det är storartat! Själva har vi bara hunnit till 30 och det är vackert så, med tanke på allt…
  Jag önskar dig verkligen kåldolmar OCH äpplekaka – det som är så gott!

  Här kan du se när jag bakar min STORARTADE skånska äpplekaka:
  https://www.tv4play.se/program/halv-%C3%A5tta-hos-mig?video_id=3058364

  Och så här gör du:
  http://www.koket.se/storartad-skansk-appelkaka-med-vaniljsas
  Smaskens värre!

 2. Jag såg din insats i originalutsändningen av halv åtta och tyckte redan då att den var storartad. Själv har jag blivit dålig på att både blogga och följa andras bloggar på senare år. Det har blivit mer av FB och Instagram istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s