Sista rycket

Jag har ett nervöst förhållande till insekter. Inte alla. Myror, flugor eller myggor utgör inga större problem. Det gör däremot spindlar, kackerlackor och löss. Speciellt vägglöss. När vi varit på resande fot, packar jag upp snabbare än blixten och småspringer upp på vinden med väskorna. Bara för att undvika att de små liven ska få fäste hos oss.

Den här hemkomsten lär inte bli annorlunda. Jag har redan strategin klar för mig: väskorna vänds uppochner och töms i badrummet. Allt ska tvättas, även det som är rent. Och undan med väskorna fortare än någon hinner säga mamma.

När vi var vid Tampa Bay fick jag massor av bett på armar och ben. För ovanlighetens skull. Maken brukar annars vara den mest populäre av oss båda. I alla fall bland blodsugare. Jag googlade i ämnet och kom fram till att märkena mer liknade loppbett än spår av vägglöss. Strandloppor föreslog Maken. Men jag vet inte och eftersom jag skulle smälla av om vi drog på oss parasiter tar jag det säkra före det osäkra.

Jag har säkrat behovet av vita bomullsunderbyxor för den närmaste framtiden. Före semestern gjorde jag en del försök utan framgång. Men på Walmart och K-mart kunde jag köpa 20 trosor för 30 dollar. Och då fick tre på köpet vid ena tillfället. Alltså totalt 23 stycken. Det lär räcka tills jag går i pension.

Flyget går kl 21 ikväll och vi har checkat ut från rummet, men håller oss kvar vid poolen så länge vi kan.

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sista rycket

  1. Irene skriver:

    Välkomna hem! I min del av världen, Västsverige , är det strålande höstväder

  2. Tfn skriver:

    Det är nästan så man får lust att åka till Amerika för att handla underbyxor. Mitt bästa tips är annars Storbritannien och Marks&Spencer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s