En blöt historia

Jodå, det blev en tur i träskmarkerna med en airboat. Vädret på morgonen var riktigt hyfsat så vi köpte en kombinationsbiljett med båttur, alligator show och en traktortur i träsket.

Eftersom åskregnen verkar komma på eftermiddagarna, var vi på plats före kl 10. Några minuter senare dök en familj med två tonårsflickor upp. Svenskar från Norrland. Inte av den typen, som bara säger ”Schou” på inandning. Pappan var riktigt pratsam och inom fem minuter visste vi att de kom från Umeå och att han jobbade på SCA. Som ägde en massa boenden jorden runt. Personalen kunde hyra login till förmånliga priser. Via ett sinnrikt lottningssystem.

– Och var kommer ni ifrån?
– Stockholm, sa vi på inandning.
– Misstänkte nästan det.

Under turen på träsket såg vi en massa alligatorer. Vilket inte var givet, enligt vår kapten tillika guide. Det får inte vara för varmt, därför är förmiddagar bäst. Det får inte ha varit för torrt, för då är vattnet i träsket för salt och djuren drar sig längre in i landet.

Sen körde han runt och girade hit och dit så vattnet stänkte. Speciellt på de blonda tonårsflickorna från Umeå, som satt längst fram.

image

När båtturen var slut öppnades himlens fönster i ett ösregn, som gjorde oss genomblöta på några sekunder. In på bara kroppen. På min gröna klänning står det visserligen ”tvättas med liknande färger” men att den skulle göra min BH ljusgrön på den korta bilturen tillbaka till motellet trodde jag inte.

Vi klev in i receptionen och såg antagligen ut som två dränkta katter. Ivrigt påhejad av Maken, frågade jag mannen bakom disken:
– Is there any way to refund some money, since we couldn’t do all parts of the tour?
– No problem, sa han och såg medlidsam ut. Och raderade hela summan på utflykten från notan.

Jag passade på att använda tvättfaciliteterna när de ändå fanns och vi hade en massa quarters som behövdes för att få maskinen att snurra. På andra ledden än svenska cylindermaskiner. Och på en bråkdel av tiden; på 30 minuter hade hot-programmet tvättat, sköljt och centrifugerat. För min maskin därhemma skulle det ha tagit 2 timmar. Minst. Undrar om det är samma med amerikanska diskmaskiner?

En reaktion till “En blöt historia

  1. Den använde säkert fem gånger så mycket vatten också den däringa maskinen. Eller hälften så lite. Det går inte rikligt att veta säkert med amerikanskerna! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s