Dag 6

Även om vi har sällskap en alldeles utmärkt GPS (tack kusin Klas) så gillar jag papperskartor. Det gör det betydligt lättare att få överblick över resandet och tillåta plötsliga infall. Därför stegade jag in på en mack och frågade om de hade någon karta.

– Ska det vara en över hela Florida eller södra delen? undrade mannen bakom disken.
– Det räcker med södra delen, genmälde jag.
– Tyärr, det har vi inte. Bara en över hela.
– Why ask? tänkte jag och köpte den över hela delstaten.

Så med karta och GPS har vi tagit oss ut på Florida keys till vår förbokade resort. Det mesta är till belåtenhet, speciellt bukten mot väster som bjuder på fantastiska solnedgångar.

image

Idag lånade vi varsin kajak och kajkade runt någon timme tills Maken och hans mage tröttnade på att sitta som en hösäck. Havsvattnet är pissljummet och erbjuder knappast någon svalka i den fuktiga hettan. Temperaturen håller sig runt 33 grader och någon gång per dag kommer en rejäl åskskur.

Risken för att svälta ihjäl är minimal. Även om svenska kronans ställning inte är den bästa. Ikväll åt vi en fantastisk sea food-tallrik: dagens fisk, pilgrimsmusslor, räkor och gratinerad hummer. Tillsammans med sallad och sparris. Och en kalifornisk chardonnay på toppen. Det kan jag leva länge på. Bara räkorna är en sort för sig. Betydligt större och godare än den svenska varianten.

Det mesta i USA känns väldigt välbekant. Även om man numera grävt ner mycket av luftledningarna, åtminstone i Florida. Men något som förvånar  är all engångsmaterial i matsammanhang. Även på dyrare restauranger. Isvattnet kommer i plastmuggar, smör i plasbyttor, samma med såser och dressing. På frukosten dricker man kaffet och juicen i engångsbägare, tallriken är i papper och besticken av plast.

Men förklaringen kanske är att vi frekventerar enklare login.

3 reaktioner till “Dag 6

  1. Exakt samma iakttagelse gjorde jag. Sånt jäkla slöseri. Klimatmässigt Sodom och Gomorra.

  2. Tack för din härliga beskrivning så att även jag får ”följa med” på resan…

  3. @cruella: Man kan ju begripa plasten när den håller sig till poolområden eller snabbmatställen. Men varför på vanliga restauranger?
    @Långkoftan: Du är så välkommen att hänga med på ett hörn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s