En alldeles vanlig lördag

Jag är inte den som stiger upp i första taget när jag är ledig utan försöker somna om, om jag skulle vakna tidigt. Det fungerade kl 05:18, 06:07 och 7:14. Men kl 08:03 var det lügens. Då klev jag upp och hämtade upp tidning på hallgolvet och satte mig vid köksbordet och grep mig an med läsningen av DN.

När det var klart tog jag itu med lördagskrysset, där det visade sig vara ett fel. Två nyckelord hade blivit hopskrivna till ett. Bitnikotinsyra, va e de fö ting? Nej, det ska vara bit vågrätt, som blev låt och nikotinsyra lodrätt som i sin tur blev niacin. Skärpning på korrekturläsningen anbefalles.

Frukost och disk. Bäddning och tvättning. Lite krattning med dammsugare i gångarna och påklädning. Därefter dags för inköp. När jag skulle korsa Ringvägen halkade jag och for i backen så det tjongade i knäskålarna. Jag lyckades ta emot mig med händerna utan att bryta något. Men det gjorde så ont att jag mådde illa.

Ett par gick strax bakom mig. Mannen undrade hur det gick och kvinnan sa: Du slog dig i knäet. Som om jag inte visste det. Och förresten var det i båda knäna. Men jag var glad att det var på väg till affären och innan jag hade ryggsäcken full med varor, som extratyngd. Då hade det nog blivit värre.

Men vad var det som fick mig att stå på öronen utan vidare? Jo, jag halkade på en liten vit plastpåse, som låg och gjorde sig osynlig på ett av de vita sträcken strecken på övergångsstället. Ett offer för den ökande nedskräpning, kan man säga. Eller för att jag gick mot röd gubbe och hade blicken fäst på biltrafiken istället för på underlaget.

Nu när jag väl är hemma, känner jag mig som barn på nytt. Vill helst lägga mig och sova bort värken i knäna. Sen funderar jag på att skriva en ilsken insändare till lokalblaskan. Antingen om medborgarnas brister eller så om gatukontorets.

8 reaktioner till “En alldeles vanlig lördag

 1. Aj aj, tur att det gick så bra ändå då du inte bröt någon hand eller fot!

 2. Tack för bitnikotinsyra. Nu kan vi undvika att ligga vakna hela natten och fundera på det

 3. @Långkoftan: Ja, det var tur med tanke på benbrottet för ett år sedan. Och Jag kunde resa mig för egen maskin. Det vore alldeles för pinsamt annars.

  @Björn: Jag är glad att kunna vara till hjälp! Och det är inte klokt vad många människor som googlat på nyckelordet. Det var 100 år sedan jag hade så många besökare.

 4. Bortsett från att det är tråkigt att du ramlade så var det roligt att se ordet lugens (hittar inte prickarna).Min pappa sa så men jag har aldrig sett det i skrift eller funderat på vad det kommer ifrån.
  Rosen

 5. Hallå där frk tjatlund!
  Tråkigt med rovan. Men inte var det väl på ”sträcken” du halkade? Se upp mot fågelsträcken men ned på övergångsställenas vita streck….😉🛂

 6. Tack för infon om nikotinsyran. Jag trodde inte det var möjligt att göra ett sådant fel. Alla korsord skall ju provlösas av tidningen. Och ingen annan än du gav träff när jag gogglade! Stort tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s