Inte bara äta, sova, dö

I väntans tider
Maken är på Arlanda för att hämta upp två barnbarn. Båda är så stora nu att de får åka utan ledsagare och det ska bli spännande att se hur det går. Det är mycket man ska ha koll på. Passera säkerhetskontroll och hitta till rätt gate i rätt tid. Och när man väl landat ska man hitta ut. Sen ska man hitta rätt gubbe i ankomsthallen.

Barnen blir här en dryg vecka och förhoppningsvis kan de hitta en och annan kompis att hänga med. Själva är vi bara lediga de röda dagarna. Jag hade hoppats på att kusin Stella skulle hålla sig hemma, men hon hade redan bestämt att hon skulle åka till sina kusiner på farssidan.

Boka hotell i förväg
Vi, det vill säga Maken och jag, har lätt att tappa tålamodet i valsituationer. Maken vill alltid ta första bästa alternativ, även när det visar sig vara första sämsta. Kosta vad det kosta vill. Därför föredrar vi att ta besluten hemma vid köksbordet. Och då blir det som det blir med boendet. Ingen behöver hetsa upp sig i onödan. Blir det inte som vi förväntat oss, så handlar det bara om några nätter. Vi ska inte flytta in för gott.

Vi gjorde så när vi skulle till Kroatien förra året och det funkade bra. Inga irriterade meningsutbyten, utan vi tog oss bara till det förbokade logiet. Och i lugn och ro kunde vi flytta in med våra ryggsäckar.

Jag trodde att jag var värst
Det är riktig tantvarning på mig. Eller heter det vuxenpoäng? Jag använder gärna rabattkuponger. Nu är jag så lyckligt lottad att jag får hem erbjudanden från både Ica här hemma och butiken på jobbet. Från den sistnämnda är de av typen: Handla för över 200 och få 15 % rabatt.

Emilia på jobbet är en besläktad kupongsjäl och vi brukar utbyta tips med varandra. Men hon slår mig med hästlängder. Allt hon handlar ger bonus på något sätt. Och varje lunch ska förevigas med mobilkameran. För att det ger poäng på någon sajt hon taggar till.

Idag hade hon vänligheten att presenta mig med en 30 % -kupong från Ica. Utan inköpsvillkor. Vilket fick mig att kolla vad Ica hade att erbjuda. Det såg väldigt bra ut på hemsidan. Lax, sill, kyckling, oxfilé, grädde. Men i butiken var det renrakat i hyllorna. Nästan allt av intresse hade redan gått åt.

Men jag handlade lite saker som barnbarnen gillar och kunde glädja mig åt 42 kr i rabatt. Jag ska försöka komma ihåg att tacka Emilia imorgon.

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inte bara äta, sova, dö

  1. Långkoftan fd kollega skriver:

    Hoppas barnbarnens vistelse blev till belåtenenhet….
    När det gäller er planering, tycker jag att det inte finns rätt eller fel. Ni har hittat ett sätt som funkar, grattis!

  2. frktjatlund skriver:

    Tack, för oss är jag övertygad om att det är rätt beslut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s