Pengar och pyttipanna

Hur sjutton kan man få 9000 i restskatt när man hela tiden betalar skatt enligt tabell? Och hur i hela världen kan man få 1200 tillbaka när man betalar enligt tabell? Varje år är det likadant. Jag får restskatt och Maken får tillbaka, och i år var skillnaden större än någonsin. Men det är väl bara att betala och se sur ut.

Under tiden får jag glädja mig åt påskledigheten. Och åt att barnbarnen kommer hit från Spanien. Det ska bli trevligt med lite liv i luckan. Hoppas att kompisarna här hemma håller sig hemma trots påsklov. Jag misstänker att ett av resans viktigar syften är att hänga lite med gamla bekanta. Och då menar jag andra gamla än farmor och farfar.

Diskussionens vågor har gått höga hos oss i några veckor. Som vanligt när vi ska planera semestern. Men nu är det bokat och bestämt. Det blir Florida i september. Med hyrbil och inget är lämnat åt slumpen; alla övernattningar bokade i förväg. Så lite våghalsiga är vi.

Vi räknade ut att senast vi var i USA var när vi firade 20-årig bröllopsdag. Alltså 1991. Jag hade bestämt för mig att den resan hängde ihop med Lockerbie-attentatet. Att vi fick biljetter för en spottstyver eftersom det blev en massa avbokningar efter det dådet. Men när jag googlade på saken visar det sig att attentatet skedde 1988. Så den billiga resan ägde nog rum ett par år tidigare.

Sommartiden är ett otyg, enligt mitt förmenande. Stör min biologiska klocka otroligt. ”Men det är väl bara att du lägger dig tidigare” säger Maken. ”Bara och bara, säger den som har sömnens gåva och kan somna när, var och hur som helst” tänker jag. Och hör i nuläget ljudliga snarkningar från sovrummet.

Och inte blir det bättre av att det spöregnar hela dagen. Veckans enda dag då jag skulle ha en teoretisk möjlighet till långpromenad. Igår valde jag som vanligt att ägna mig åt hushållsbestyr. Vilket visade sig vara ett dåligt alternativ. Med tanke på vädret.

Nu ska jag ägna mina anträngningar åt dagen middag. Moussaka, som jag tänkte pröva utan att steka auberginen i stekpanna. Utan grilla den lite lätt i ugnen först. Så vågad och experimentell är jag.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Pengar och pyttipanna

 1. Jan L skriver:

  Boka övernattning i förväg i USA? (*himlar med ögonen*) Nej, för tusan – gör inte det! Landet vimlar ju av motell och hotell och om ni ändå har bil så är det ju bara att puttra vidare om något skulle vara fullt. Vi brukar boka första natten efter att vi landat så det är klart men sen blir det ut i det okända… Vi har genom den taktiken hamnat på hur många trevliga ställen som helst…

 2. Irene skriver:

  Hade nog också bokat i förväg. Det var ett tag sedan man tillhörde den äventyrslystna generationen…

 3. Cruella skriver:

  Håller med Jan, onödigt att boka mer nån natt i början, särskilt nu när internet är så tillgängligt. Vi bilade en mycket populär rutt mitt i högsäsong och det var bara i nationalparkerna som det var trångt om saligheten. Kul hur som helst!

 4. Bloggblad skriver:

  Nu när jag inte jobbar enligt schema, stör det mig inte ett dugg med sommartid. Jag använder ju knappt klocka…
  Sen jag startade min (lilla) firma, får jag alltid tillbaka på skatten. Han som sköter det ekonomiska kallar det för att jag går back alldeles otroligt, men det tycker jag verkligen inte när det alltid kommer flera tusenlappar tillbaka!
  Florida låter ju häftigt… *suckar lite* Ska jag resa, får jag göra det ensam. Makens kärleksförhållande till båten och skärgården är starkare än lusten att resa med mig.

 5. frktjatlund skriver:

  Himla på bara. Som jag skriver i nästa inlägg beror förbokningar inte på att vi är rädda för att inte hitta någonstans att bo. Utan att det är för att minimera konfliktsituationer oss emellan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s