Influensaänka

Där sällade sig Maken till den stora skaran av sängliggande. Feber och allmän muskelvärk däckar vem som helst. Själv var jag stursk och påstod att jag inte varit sjuk sen 1976 då jag var riktigt dålig hela första halvåret. Först en urinvägsinfektion med hög feber, sen svininfluensa på det och när jag väl var på benen igen, kom urinvägsinfektionen tillbaka.

Efter det har jag aldrig åkt på influensan och inte heller brytt mig om att vaccinera mig. Jag räknar kallt med att jag immuniteten kvarstår. Och gör den inte det, tror jag att jag fortfarande överlever en omgång.

När Maken är sjuk blir han barn på nytt. Ligger i sängen och önskar sig saker. ”Jag vill ha te och en salamimacka” Och jag svarar: Går det bra med hårt bröd? ”Nej, jag vill ha mjukt” Jaha, då måste jag ut och handla. ”Kan du köpa glass när du ändå är ute?” ”Och någon frukt.”

Och jag knallar ner och handlar på Coop. Funderar om jag ska köpa en Kalle Anka & Co. När en var sjuk som barn kunde en få såna önskningar beviljade. Men jag avstod idag. Serietidningarna är inte längre vad de har varit. Eller så har en vuxit ifrån dem.

Innan Maken blev matt av sjukdom har han legat på mig som en iller. Han vill ut och bort och jag trivs bäst hemmavid. Och den skillnaden bara ökar med åren. Han tycker att det är skandal att vi inte gjort något kul på fem månader. Och kul i hans värld är att resa. Så nu har jag gjort honom till viljes, bokat en resa på en vecka på ett lyxigare hotell på varmare breddgrader.

Det fåre duga, så länge.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s