Bergochdalbana

Två veckor försvinner i ett litet nafs om man inte passar sig. Och jag har inte skrivit något här på länge. Av flera orsaker. Orken och tiden har saknats. Plus att jag varit inne i en mental svacka. Tyckt att jag knappt duger till någonting. Men nu börjar det kännas lite bättre.

Annars då? Jo, jag har varit på bio. Två gånger till och med. Först på Whiplash, en film om en elev på en musikskola och hans demoniske lärare. Se den om ni har möjlighet. Speciellt om ni gillar jazz. Andra filmen var Fåret Shaun tillsammans med Tvåan och hennes familj. En trevlig och bra film för både barn och vuxna.

Det var förstås många barn i salongen på den filmen, flera så små att det antagligen var första gången de var på bio. Och deras kommentarer var riktigt underhållande. Förutom reklam fick man se en trailer på nya Paddington. Till alla barns förtjusning. Ända tills snutten var slut och flera besviket ställde frågan: Är det redan slut?

En liten kille några rader ovanför oss skrattade sig hjärtligt genom hela filmen. Så glatt att han nästan var roligare än filmen. Som i sin tur var riktigt kul. Har ni barn eller barnbarn, passa på att gå. Förresten det går bra att se den utan några barnsliga ursäkter.

Något mer? Vi har varit ute och ätit under evenemanget Krogveckan. Olika restauranger har haft erbjudande med specialmenyer till lägre pris. Både trevligt och gott. Men i slutänden kostar det ändå en del. Om man är som vi att man gärna vill ha vin till maten när man går ut på lokal.

Prissättningen på dryck stör mig. För det första finns det inget absolut mått på ett glas vin. Det kan vara allt från en fingerborg till 1,5 dl. Och i år verkar flertalet ställen ta 95 kr för en fingerborg. Flaskorna är 4-5 gånger dyrare än på Systemet. Trots att förädlingen av varan knappast motsvarar det.

Igår kväll var jag också ute. Med ett gäng kvinnor från gamla jobbet. Det var både nostalgiskt, trevligt och uppfriskande. Vi träffades på en av Söders greker och ventilerade vad som hänt, både långt tillbaka och det senaste året. Tre jobbar fortfarande kvar på gamla stället, två av oss har slutat frivilligt och två fick gå med avgångsvederlag.

De som fick gå ofrivilligt har haft och har en tuff tid. Det är inte kul när ens chef inte fattar vad man gör utan tror att det bara är att plocka bor en och verksamheten kan tuffa på som vanligt. Och det skrämmande är att det är exakt vad som händer. Nästan. För de som är kvar försöker självklart skapa lösningar.

I stället för att sätta ner foten och säga att det här funkar inte tar en del på sig mer och mer. En av de kvarvarande jobbar runt omänskliga 10 timmar per dag. Andra väljer att skruva ner på kraven. Acceptera att den egna prestationen inte blir som man egentligen skulle vilja eftersom det utrymmet saknas.

I kväll blir det annat av. Vi har blivit bjudna på En man som heter Ove och ska se Johan Rheborg på Rival. Det är Ettan med fru som är så gentila eftersom jag och Maken har uthärdat 44 år i det äkta ståndet. Inte illa, om jag får säga det själv.

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bergochdalbana

  1. Fia skriver:

    Härligt att ni har fått 44 år tillsammans! Det är ju en stor lycka att hålla i varandra när det går både uppåt och utför i livet, och man ändå lyckas ha kvar både kärlek, tillit och kamratskap. Grattis!
    Skönt även att kunna ha kvar en relation med gamla arbetskamrater. Det behöver ju inte alls innebära att de är de allra närmaste vännerna, men det känns alltid gott att inte bara klippa bort allt som har varit en viktig del av tillvaron under många år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s