Tingen är emot mig

Jag har en pärm där jag sparar kvitton på saker, som kostar lite mer eller som har garantitid. Och den kan vara intressant att bläddra i för att se när vi köpte prylar, som vi har och vad vi betalade för dem. Speciellt när de går sönder. Finns det garanti kvar, till exempel? Eller hur mycket har saken kostat per år.

Mitt stora problem är bara att jag sällan hittar pärmen när jag behöver den. Som nu. Tvättmaskinen börjar nämligen krångla. Frontluckan vill inte gå i lås när man stänger den. Handboken säger så här: ”Ett säkerhetsfel har uppstått. Ring service.

Lätt för den att säga! Och det är nu jag skulle vilja titta i min pärm. Hur gammal är maskinen och vad kostade den? Är det verkligen lönt att ringa efter en reparatör? Då kan man ge sig på att något annat går sönder om någon månad eller två. Eller är det dags att kasta in handduken och köpa en ny maskin?

Jag hittar inget i bloggen om något tvättmaskinsköp, så jag gissar att maskinen är runt tio år. Priset låg någonstans runt 7000 kr om jag inte missminner mig. Det betyder att den har kostat cirka 700 per år. Om jag kontaktar service så antar jag att reparationskostnaden skulle gå på 2000 kr. Minst. Och det betyder att maskinen skulle behöva fungera ytterligare tre år. Minst. För att inte bli dyrare per år.

En sak som talar för reparation istället för köp är utrymmet tvättmaskinen står i. Dörrhålet är så smalt att det inte går att ta ut eller in en tvättmaskin utan att skada dörrfodret.

En annan sak som istället talar för ett byte av utrustningen är att det är en Cylinda. Inte så att jag är missnöjd med hur den har skött sig, men vår tvättpelare är rasist. Typ. Min torktumlare heter Sverige Torken, med särskrivning och en borttagen svensk flagga, och det står ”SVENSKTILLVERKAD” med versaler både på torktumlarens front och på tvättmaskinens.

Nu väntar ja med spänning på nästa sak, som kommer att gå sönder. Min erfarenhet är att prylar har en tendens att paja i sjok om tre. Försten ut var det hårddisken till tv:n och nu tvättmaskinen. Vad kommer härnäst? Keramikhäll, espressomaskin, dammsugare, skrivare, dator, mobil, eller kan det vara ugnen? Lampan i den slutade lysa för länge sedan. Och det var lika så bra. Med tanke på hur sorgligt ostädad insidan är.

2 reaktioner till “Tingen är emot mig

  1. Där får du funder, när börjar du räkna till tre…..hur var det med Pingvinen??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s