Yes box

Inte för att jag vill spä på fördomar om manligt och kvinnligt utan snarare beskriva skillnaden mellan olika människors resonemang. I det här fallet mellan en man och en kvinna och närmare bestämt mellan Maken och mig.

Utan förvarning gick hårddisken till tv:n sönder förra helgen. Vilket fick mig att beställa en TiVo-box från ComHem. I onsdags kunde Maken hämta ut den på Saras tobak. Sen blev paketet stående några dagar på köksbordet. För det här med installationer är en välkänd konfliktkälla i Makens och mitt liv.

Igår tog vi tag i saken och lyckades förvånansvärt smärtfritt få boxen på plats och igång. Även om Maken höll på att skratta bråck på sig för att jag inte fattade att jag måste skruva bort en pillemutt, som skyddade datauttaget på antennuttaget.

Men ett aber är att antennsladden är alldeles för kort. Vi skulle behöva ett par meter till. Nu ligger sladden diagonalt över vardagsrumsgolvet, täckt av en trasmatta som snubbelskydd. Och så kan vi inte ha det. Mattan behövs i köket och sladdar tvärsöver golv är inte särskilt dekorativt. Tycker varken Maken eller mig.

ComHem har ett gentilt erbjudande om en längre sladd. Inte så konstigt för jag skulle vilja se den som klarar sig på den som följer med boxen. But we want it all, and we want it now. Därför konsulterade vi Kjell & Co:s hemsida. Där har man flera sladdtyper till salu.

– Vi skruvar loss vår sladd och tar med den, sa jag.
Det skulle jag aldrig gjort. Aldrig i livet att Maken skulle göra något så kärringaktigt. Pinsamt är bara förnamnet. Inget kan vara enklare än att gå in i affären och köpa det man ska. Tyckte han. Men inget är jobbigare än att köpa det man tror att man ska ha, bara för att komma hem och upptäcka att det inte alls passade. Menade jag.

Och där är vi nu. På väg till Skrapan och Kjelle. Utan sällskap av generande kabel. Och en sak är säker: jag kommer inte att gå tillbaka och byta om vi kommer hem med fel sort.

7 reaktioner till “Yes box

  1. @ Lotta & cruella: Tänkte inte på det, men jag lägger tipset på minnet.

    @Jan L: Det blev rätt kabel på första försöket. Och Maken blev så inspirerad över det att han monterade dit boxen på en gång. Och röjde undan efter sig. Så det gjorde inget att jag inte fick säga: Vad var det jag sa!

  2. Den manliga prestigen finns även under deras ovilja att fråga om vägen. Hellre snurra runt och leta och samtidigt vägra erkänna att de inte vet vart de ska 😉

  3. Oj, som vi har irrat runt under årens lopp. Nu går det bättre, inte för att Maken insett att man ska be om vägledning, utan för att det finns GPS. Att rådfråga något opersonligt elektroniskt är inte lika skämmigt.

    (Välkommen hit klaraoelvira. Du låter väldigt lika en tidigare kollega, Erika)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s