There’s a Seersucker born every minute

Idag är det min sista officiella arbetsdag på PacMan. Ja, i praktiken var sista dagen redan för tre veckor sedan och efter det har jag haft semester. Några gånger har jag blivit kontaktad för råd och dåd och varit tillmötesgående. Men i förrgår förstod jag på beskrivningen av problemet att det riktigt höll på att gå åt skogen.

– Sorry, men jag kan nog inte bistå. Inte utan att koppla upp mig mot systemet. Och det går inte eftersom jag inte har någon dator med mig.

Nej, för ingen hade bett mig och varför ska jag kånka på en dator när min packning för tre veckor ska rymmas i en 30 liters ryggsäck. Det gör jag inte gratis. Så det var skönt att avfärda deras begäran. Och tänka ”som man bäddar får man ligga”.

Inatt, någon gång vid tretiden, började jag på Far&Flyg. Det gick inte alls bra. Jag hade glömt att jag skulle invänta nye chefen i receptionen och knallade i på kontoret med övrig personal. Folk satt utspridda vid små fyrkantiga bord. Utan datorer. Jag satte mig vid ett tomt bord.

– Väldigt vad det drar kallt, sa jag till tjejen vid grannbordet.
– Gör som jag, ha ett täcke om benen.

Jag hämtade ett täcke med ett gult påslakan i bäckebölja, svepte det om benen. En timme för sent kom jag på att jag skulle ha träffat chefen.
– Så gick det med den provanställningen, tänkte jag och svepte täcket om mig och la mig ner och somnade.

Den drömmen skyller jag på Lena, som i en chatt undrade när jag skulle börja och om jag visste om det fanns en dator framtagen för min räkning. Och på den dragiga luftkonditioneringen plus på lakanen i Villa Julia. Bäckebölja har jag inte sovit i sen 1970-talet.

Och jag hoppas innerligt att det går bättre på måndag. När jag verkligen ska börja på Far&Flyg.

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till There’s a Seersucker born every minute

 1. Ruta Ett skriver:

  Nänä, som man bäddar får man ligga, heter det ju och det verkar som Pacman får ligga i nu när de inte har dig längre. Hehe!

 2. Långkoftan fd kollega skriver:

  Joråsåatt….., jag tycker synd om några som är kvar på PacMan….men att jobbytet finns i dina drömmar är ju inte underligt. Det är säkert inte sista gången heller, och även om allt inte är dukat så här i semestertider så vet du ju varför du gör detta byte och det kommer bli bra! Förändringar har vi ju varit vana vid på PacMan så det blir inget problem för dig, och grattis till dina nya kollegor som får dig till jobbarkompis.

 3. frktjatlund skriver:

  @Ruta Ett: Ja, man saknar inte båset förrän kossan är tom. Eller hur det nu var.

  @Långkoftan: Nu väntar jag bara på att transformeras från värsta amatören till att ha kartan klar för mig i huvudet. Alltid lika krävande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s