På tur med lite tur

Jag är en strukturerad människa. Om jag får säga det själv. Gillar ordning och reda, städat och undanplockat och var sak på sin plats. Men det betyder INTE att jag är särskilt välplanerad utan jag tar oftast dagen som den kommer.

Man kan nog säga att orsaken till bristen på planering beror på en viss beslutsångest. Framförallt när det gäller semester. Och det blev lite sisådär med årets sommarsemester eftersom den hamnade i skuggan av att jag sa upp mig från jobbet.

Någon gång i april bestämde vi oss för öluffning i Kroatien och bokade flyg och boende. Först någon vecka före avresan började vi kolla om det fanns färjeförbindelser mellan våra olika login. På de dagar vi tänkt oss. Jo, det skulle funka. Utom när det gällde skiftet mellan öarna Hvar och Brac. Enligt tidtabellen på nätet fanns det endast en förbindelse i veckan. På tisdagar och vi ville åka på en lördag.

Jaha, då får vi väl åka in till Split och sen ta en färja ut till Brac, sa vi till varandra. Samtidigt som vi kliade oss i huvudet när vi satt nere i hamnen i Hvar. För det kom och gick båtar hela tiden. Utan att de fanns med i någon tidtabell.

Idag gick vi in på biljettkontoret och frågade efter biljetter till Milna på lördag . ”100 kuna för två personer och båten går 13:45”, sa försäljaren. ”Går det en båt då till orten Milna på Brac? Den turen finns inte i någon tidtabell”

Turen finns men är inte publicerad på nätet. Och antalet platser är begränsat vilket gör att den blir fort utsåld så vi köpte två biljetter snabbt som attan. Och kände en viss tacksamhet till att vi i alla fall inte är totalt oplanerade. Tre dagars framförhållning är inte fy skam när det gäller oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s