Resereflektioner

Åtminstone en timme om dagen, ja ibland flera, har jag suttit i skuggan på en uteservering och iakttagit människor. Folk rör sig fram och tillbaka på olika sätt på en strandpromenad och som vanligt har jag dragit diverse slutsatser. Kanske både förhastade och fördomsfulla.

Små barn, typ 2-6 år, lever i symbios med duvorna. Föräldrar utfodrar gärna sin avkomma. Om det är varmt får de en strut med glass, om inte blir det gärna en bit pizza. I vilket fall som helst hamnar en del av människofödan på marken. Till stor glädje för duvorna. De kommer flygande i flock och missar inte tillfället. De små barnen blir också glada, släpper vad de har för händer och börjar en vild jakt. Grabbarna måttar sparkar utan att någonsin få in en träff. Fåglar avgår hela tiden med segern. Som tur är.

Motorfordonstrafik är förbjuden på strandpromenaden i Split. Men det hindrar inte alla skoterförare. Ju yngre förare desto större är risken för att de kryssar med motorn på bland gångtrafikanterna. Äldre förare leder oftast sina fordon. Om de inte tillhör den korkade skaran, som visserligen använder hjälm, men inte har den knäppt. 

Det verkar som lågprisflyget styr vilka som rör sig på stan. Man hör hela tiden norska och svenska och jag misstänker att det beror på Norwegian airs flygrutter. Besökande asiater reser helst i grupp med guide, som håller en flagga på en lång pinne. Asiaterna själv håller i varsitt parasoll. Allt för att undvika solen.

Annars verkar spridda skurar av fransmän, engelsmän, tyskar och amerikaner ha hittat hit. Men inte i några större mängder.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s