Halvannan vecka av sex

Jag är så om mig och kring mig att det nästan är pinsamt. Skulle somliga kanske tycka. I alla tider har vi avböjt avbeställningsskydd i samband med bokning av resor. Och tänkt att de pengar vi sparat genom åren kommer att vara mer än vad det skulle kosta om man av någon anledning inte kan åka på en resa. Resan till Malmö var inget undantag. Vi bokade utan avbeställningsskydd, betalade i förväg och sen stod jag på öronen och bröt benet. Och vi kunde varken avboka eller resa.

Vi har vår hemförsäkring hos If, Don’t you worry bout athing, och där har man alltid varit schysta och tillmötesgående. Jag ringde upp och hörde med en handläggare. Jodå, det är mycket möjligt att de kan ersätta. Oroa dig inte; fyll i formuläret i mejlet och skicka in läkarintyg och lite annat. Det ska bli spännande vad det kan ge. Allt över noll kronor är en vinst.

Sen ringde jag chefchefen (jmf farfar). Alltså han som är min chefs chef och som inte alls är lika mörtig som chefen. Tvärtom. Ämnet var sjukskrivning med taxiresor. Där ska arbetsgivaren betala resorna de två första veckorna och sen går Försäkringskassan in och ersätter. Saken är den att min nya arbetsgivare erbjuder en förmånlig sjukförsäkring förutsatt att man INTE varit sjukskriven mer än 14 dagar de senaste tre månaderna. Och därför vill jag inte blanda in Försäkringskassan i mina taxiresor.

Min vädjan var om Företaget kunde tänka sig att stå för alla resor. Nu när man ändå skulle behöva stå för en del av dem. Och tänka sig, det kunde man. Så imorgon ringer jag och bokar en droska och tar mig till jobbet. Hasar mig genom två långa korridorer för att nå mitt rum och skrivbord. Det ska bli skönt att få tillgång till två bildskärmar igen. Tänk vad fort man vänjer sig vid saker. Och jag som tyckte att det kändes onödigt när jag fick dem.

Som förberedelse har jag tagit mig upp och nedför trapporna flera gånger. En gång för återbesök på SÖS, en gång för att roa mig hemma hos en före detta arbetskamrat och två gånger för att ta mig ut på innergården. Där jag suttit och läst i halvskugga från gårdens stora alm.

Idag, när jag kom ner, låg en ung tjej och solade i gräset. Bänken, som jag tänkte ockupera, stod inte alls där jag ville ha den. Jag la ifrån mig kryckan och började slita i bänken. Tung som attan; gjord i gjutjärn. Den unga damen uppmärksammade mitt slit och erbjöd sig att sköta förflyttningen. Och jag tog tacksamt emot och tänkte: Jaha, nu är jag där. Äldre, hjälpbehövande kvinna.

För att riktigt ta ut mig gick jag till Coop och handlade. Och tänkte: Jaha, nu är jag där. Ytterligare en gång. För jag klarade inte av att korsa Ringvägen på en grön gubbe utan fick stanna vid mittrefugen och invänta nästa omgång med grönt.

Men förhoppningsvis ska jag inte behöva korsa några gator för att ta mig till jobbet. Jag är till och med så lyckligt lottad att jag har en lastplats precis utanför porten. Där kan taxibilen stanna och lasta in och ut mig.

Annons

4 reaktioner till “Halvannan vecka av sex

  1. Därserman!
    Såklart att jobbet skulle nappa på det förslaget, så att de får ha dig på arbetsplatsen lite mera den tid som är kvar. God bättring!

  2. Jag förstår din längtan efter jobbet. För när man är del i ett jobbsammanhang är det hemskt att stå utanför. Så är det inte nu! Men för tio år sen, då hade jag tagit tjl utan lön i två år, och när jag ville tillbaka fanns det inget jobb… Köpas ut? Fy, vad ledsen jag var. Jagfick jag jobb då en kollega oväntat dog. Kändes mer än kluvet.

  3. @Långkoftan: Ja, man hade glädje av mig flera gånger idag.

    @bloggblad: Ja, det förstår jag. Den enes död … skapar dubbla känslor.

  4. Tur att det är tidsbegränsad rörelsebegränsning. Snart kan du promenera som förr igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s