Fly mig en byrå

De båda barnbarnen, som bor hos oss är riktiga stöknissar. Vilket inte är så konstig när förutsättningarna inte är särskilt gynnsamma. De delar både rum och resväska. Alla kläder i en salig röra i en stor röd väska. Om inte kläderna ligger utspridda över rumsgolvet och blir ofräscha och dammiga.

Som jag har tjatat om en ny byrå där de kan ha sina kläder och prylar. Men för stendöva öron. Maken är en sann byrå-allergiker. ”Se på mig”, säger han. ”Jag har klarat mig i hela mitt liv utan en enda byrå.”

Tror jag det. Han har alltid sett till att lägga rabarber på en garderob med trådbackar. I den lägenhet vi bor i nu, har han roffat åt sig två. Jag får hålla tillgodo med en byrå. Som jag blir pikad för lite då och då, men vad är alternativet? Slänga ut Makens kläder och ockupera trådbackarna i en av hans garderober?

Igår kände jag att the bottom is nådd. Barnens rum liknade mer en knarkarkvart än något annat. Maken kunde inte annat än att hålla med och tog tunnelbanan till Skärholmen tillsammans med My, för vidare vandring till Ikea. Där de hämtade ett platt paket på hylla 22 fack 35. Tungt, runt 40 kg. Det blev taxi hem igen.

Och i morse monterade Maken och My ihop byrån och jag tvättade igenom alla barnkläder. Nu ligger allt rent, torrt och fint i fyra lådor. Två åt varje barn. Dessutom tömde jag nästan en garderob i hallen. Ja, jag erkänner: det var mina kläder. I storlekar som jag inte längre kommer i. Några åkte i soporna och finare saker hamnade på vinden. Än lever jag på hoppet.

Nu har även ytterkläderna en plats annat än hatthyllan. Och ordning och reda är nervlugnande. Något som jag verkligen känner behov av i dessa dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s