Förlorat & upphittat

Den borttappade dörrnyckeln är återfunnen. Men sen försvann en gosses mobiltelefon i det svarta hål som kallas lägenhet 1402 på Hornsgatan. Inte nog med detta, den unge mannen var så glad över att äntligen få träffa sina gamla skolkompisar, att han och flera av killarna spelade fotboll hela fredagseftermiddagen. Och när det var dags att ta sig hit lät han skolväskan stå kvar på fotbollsplanen.

Behöver jag nämna att det varit kraftiga vindar och snöglopp sedan dess. Och att väskan med sitt innehåll stått kvar utomhus? Det medförde att två läroböcker fick väldigt vågiga sidor. Den ena var dessutom en lånebok. I ytterfacket låg passet och sög åt sig fukt.

Vi torkade böckerna hjälpligt med hårtorken och la dem i press under varsin hög med tunga böcker. I morse återfanns mobilen. Inklämd mellan resår- och bäddmadrassen i gossens säng. Och nu väntar vi med spänning på nästa försvinnande.

Jag tänker på alla dessa män som startar barnkull nummer två någon gång i sextioårsåldern. Det är tur för dessa gubbar att barnens moder inte har lika många år på nacken. För min fördomsfulla slutsats är att det är hon som får ta smällarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s