Tillbaka till forntiden

Hela gårdagen var som en lång sportsändning. Mejl och sms for genom etern mellan Stockholm och Andalusien. Nu sitter vi på bussen mot flygplatsen. Bra, hör av er när barnen är incheckade. Farfar, är det säkert att du står och väntar på Arlanda? Att du inte glömmer att vi ska komma?

Sen blev det radiotystnad några timmar. Maken tog tåget för att möta barnen. Och somnade förstås. Rälsdunk och stillasittande är en ödesdiger kombination för vissa. Som tur var vaknade han av att en speakerröst förkunnade att tåget nått fram till ändstationen.

Då upptogs kommunikationen igen. Planet har landat. Farfar är på plats. En ledsagare lämnar över barnen och sällskapet tar taxi mot Södermalm. Och var vid framkomsten de vrålhungriga. Det första som mötte dem när de klev ur taxin var konditori Eclairs skyltfönster. Fyllt med semlor. Oemotståndligt, menade barnen.

Sen gick vi till Coop och handlade frukostmat. Men bara sånt som ni verkligen äter, sa jag. Noa rusade till brödavdelningen och ryckte åt sig en Skogaholmslimpa. Och irrade runt ett tag innan han hittade räkosten. Som han längtat efter limpmacka med mjukost.

My ville ha Yoggi Samoa. Är du säker på det? undrade jag. Kommer du verkligen att äta själva yoghurten? Jag minns hur du brukade sitta och peta fram fruktbitarna och bara äta dem. Eller de där flingorna med torkade bär, där du fiskade ur bären. Men hon lovade att äta allt och plockade dessutom ner några ostfrallor.

Så långt var allt lugnt. Men när vi kom upp i lägenheten rök ungarna ihop. Noas tandkrämstub hade läckt ut och necessären var kletig. Han har förstört mina grejer, vrålade My. Plus ett batteri med hemska svordomar och tillmälen. Tills vi upptäckte att det vita kletet i väskan inte alls var tandkräm utan nagellack. Som inte ens tillhörde Noa utan My.

Noa blev upprörd över den orättvisa han utsatts för. Och då brusade Maken upp och tyckte att nu fick de ge sig. Det var som att ha förflyttats tillbaka till 1980-talet och Solberga. På ett litet kick.

Efter några mackor och spaghetti carbonara sänktes tonen och alla var snälla och glada igen. Natten var lugn och barnen åt sin självvalda frukost. Jag följde dem till skolan i morse och lämnade våra kontaktuppgifter till expeditionen.

Resten av dagen har jag roat mig med städning. Rensat ut och städat ur skåpet under diskbänken eftersom några spolmän skulle högtryckstvätta avloppsstammen i köket.

2 reaktioner till “Tillbaka till forntiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s