I väntans tider

1. Klipp ur mejlen
Ur förmiddagens inkorg.

Barnen har packat klart och är hur taggade som helst!!! Flyga själva känns nog stort. 🙂 Imorgon är de på Arlanda. 🙂 Och lite ont gör det nog i mamma hjärtat. 😦

My är himla smal. Skolsystern tyckte det och om ni kommer ihåg svimmade hon ju i skolan. Växer mycket just nu antar jag. Henne behöver man påminna om att ÄTA. 🙂

Noa glömmer fortfarande sin ASTMA MEDICIN om man inte påminner och han är dålig på att BORSTA TÄNDERNA. 🙂

Så skriver en sann 80-talist. Utropstecken, versaler, smajlisar och särskrivningar. Och vi är själva lika spända på hur det ska gå för de små liven att flyga på egen hand. Men det här med maten är ett jobbigt kapitel. Ungarna är så petiga och det är snudd på omöjligt att få i My något till frukost. Det går möjligen bra om man steker pannkakor.

Incidenten när My svimmade i skolan kom sig antagligen av att läraren tillämpade kollektiv bestraffning i kombination med att My inte ätit någon frukost. Alla elever beordrades att stå vid sina bänkar och efter ett tag tuppade My av. Oj, vilket hallå det blev! Jag misstänker att läraren inte räknat med vilka konsekvenser beslutet om straff kunde få. Och att Mys moder fick dåligt samvete över att inte ha sett till att barnen åt ordentligt.

Själv känner jag att jag har haft nog med matvägrare i mina dar och skyller händelsen på släktens låga blodtryck.

2. Klipp ur mejlen
Karin Ågren är tillbaka och hon ville ha besked om när jag kunde börja på Far & Flyg. Och då återkom jag med ett datum.

Det låter jättebra . Då återkopplar jag det till vår HR-avdelning så att de kan skicka ut ett avtal till dig.
/Karin

Och jag blir så nervös inför framtiden att jag får diarré. Samtidigt som det kommer att kännas som en revansch att kunna säga upp sig. Med tanke på att ingen räknar med att en människa på 62, som arbetat i över 25 år på ett och samma företag, skulle komma på idén att sluta.

Annons

5 reaktioner till “I väntans tider

 1. Angående dålig aptit och vägran på morgonen kan det bli en ond cirkel om blodsockret är alltför lågt. Då slår det slint och kroppen känner inte hunger eller nånting. Ser mycket av det på vissa håll där maten krånglar av olika skäl. Curla lite och skär upp frukt och häll upp lite juice av någon sort som petmånsarna gillar. servera på sängen, de ska ändå väckas. Då kan det gå lättare. Likaså något blodsockerhöjande före middagen. På såna barn väcker det snarare än förstör aptiten. Och kör standardrätter som de gillar för allt i världen. Trist som attan men det är en begränsad tid.

 2. Grattis till att ha fått hem de små ett tag medan de forfarande är någorlunda små. Snart rasslar de ju iväg och blir säkert jättetrevliga tonåringar. Men det är ju inte samma sak… Instämmer till fullo med Cruella om sötsaker som mat / före riktiga maten. Se bara upp med tänderna, det kan vara bra att iallafall skölja med vatten efter juice om man är dålig på tandborstning. (Proviva med mango var poppis här ett tag men det blev karies ganska fort med det som huvudsaklig näringskälla.)

  Ska bli spännande att höra hur gubbarna på jobbet kommer att reagera!

 3. Åh, vad jag ser fram emot hur reaktionen blir på jobbet! Skulle vilja vara flugan på väggen.

 4. Oj, vad det lät förnumstigt om tänderna fast det inte var så ment. Håller tummarna för det ena och det andra.

 5. @Cruella: Tack för tipsen. Jag har alltid kört med förstör-inte-aptiten-argumentet. Borde alltså göra tvärtom. Hm.

  @Telefonissan: Jag ska vara lugn som en filbunke, dutta med dem och se till att de borstar tänderna.

  @Irene: Det gör jag också. Fast med väldigt blandade känslor.

  @Telefonissan: Ingen fara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s