I valet och kvalet

Ettan och Svärdottern har en Crock Pot. En sån där långsamkokare som man med fördel använder för att göra Pulled Pork. De demonstrerade underverket när vi hade familjehelg på Ingarö och den dragna grisen smakade suveränt. Jag försöker bara fastställa om det går att göra tjälknöl i den. I så fall tänker jag investera i en egen potta. Eller är den bara 2010-talets bakmaskin? Eller jämförbar med glassmaskinen, som vi bara använt två gånger.

Samtidigt har tvättmaskinen börjat låta lite konstigt. När den är fullmatad med tvätt och ska vända och köra trumman motsols, så gnäller den lite dovt. Tänk om den ger upp endera dagen. Det vore inte roligt. Inte bara för den utgift som uppstår. Vår badrumsdörr är så smal att det är omöjligt att ta ut och in en tvättmaskin utan att skada dörrkarmarna.

Och som jag skrev för några dagar sedan, så borde vi antagligen investera i ny spis eftersom spishällen inte funkar som den borde. Det som tar emot i den frågan är att vi antagligen kommer att behöva flytta inom några år när det är dags för Makens pension. Lägenheten vi bor i är en tjänstebostad och utan tjänst ingen bostad. I alla fall inte den här. Och vi kan knappast ta ugn och häll med oss.

Lättast är bara att låta tiden gå. Då kommer framtiden tvinga fram beslut på ett eller annat sätt.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till I valet och kvalet

 1. Telefonissan skriver:

  Pottan är en bra sak. Hållet inte med om att ”maten lagar sig själv” men några inovativa storkok har blivit riktigt bra. Man bör nog först och främst tänka på om man har plats att stuva undan den. Jag gillar visserligen att ha köksmaskiner framme, men kaffemaskin, matberedare, vattenkokare och crockpot blir för mycket…

 2. Telefonissan skriver:

  Hm… Snacka om lyxproblem 🙂 men jag gillar tekniska saker och vår potta var relativt billig utan timer. Men handla för allt i världen MED timer om ni handlar. Fast det bästa är allt att låta tiden ha sin gång så märker man vad man kan leva utan…

 3. frktjatlund skriver:

  Äsch, det blev varken det ena eller andra. Jag köpte en iPad istället. Och jag har inga skåp som har kvar något stuvutrymme.

 4. Telefonissan skriver:

  Låter bra. Mitt bästa användningsområde för IPad är att ladda ner e-böcker från bibblan. Tyvärr får man bara låna två i veckan. Men OJ när jag kom på hur man förstorar texten. Det var som man kom på hur man läste fast en gång till. Underbart för skumögda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s