Det händer att jag har Esso i tankarna

I morse kom jag att tänka på Moderns senaste make. Han som också skulle bli hennes siste. Jag mådde nämligen inte så prima när jag vaknade 04:47. Och då gjorde jag som Esso. Skyllde på paprikan.

Esso hade envisa utslag i ansiktet. Framför allt i pannan. Rosacea skulle jag vilja påstå att han led av. Som var ett utslag (tihi) av hans förkärlek till alkoholhaltiga drycker, menade omgivningen. Själv hade han den bestämda åsikten att blemmorna berodde på allergi. Överkänslighet mot paprika, helt enkelt.

Ändå var hans kärlek till öl vida känd. Maken och Svågern brukade klocka Esso, när vi hälsade på i Halland. Hur lång tid skulle det ta innan de blev erbjudna varsin Falcon? Det handlade om några minuter högst. För han ville gärna ha sällskap. Klart att grabbarna ska ha en öl, sa han och försåg dem och sig själv.

Vid lunch kunde Esso sitta och peta i maten och undra över: Vad konstigt att jag inte är hungrig. Det tyckte inte vi andra, som räknade ut att han hunnit med åtminstone sex öl mellan frukost och lunch. Men, som sagt, det var paprikan som låg bakom utslagen i ansiktet. Ingenting annat.

I går kväll hade vi avspark på jobbet. Lite lättsamt grupparbete kombinerat med mat och dryck. Jättegod buffé, som jag gjorde rättvisa och vin därtill. Klockan 23 bröt jag upp och tog bussen hem. Gick och la mig och vaknade, som sagt, tidigt.

På bufféfaten fanns det en hel del paprika. Som jag undvek eftersom jag mår tjyvtjock av rå paprika. Men jag kunde inte motstå de ostfyllda minipaprikorna utan tog risken och åt två stycken. Det var dumt gjort, kunde jag konstatera efter några timmars sömn. Jag fick använda all min samlade vilja för att inte minipaprikorna skulle komma ut samma väg de kom in.

Jag lyckades och kunde ta mig till jobbet på vanligt sätt och i vanlig tid. Och kom inte dragande med att det var drycken som var den egentliga orsaken till morgonens krasslighet. Då gör jag som Esso, blånekar.

DSC_0202

S-O som ung. Före öl och utslag.

4 reaktioner till “Det händer att jag har Esso i tankarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s