Mer malört

Om ni ser någon stor, oidentifierbar sak ligga och skräpa i ett hörn så kan det vara min. Nämligen min tappade sug. Jag har alltid gått till jobbet med spänst i steget och sugen på arbete. För mitt jobb har varit intressant, utvecklade och spännande.

Nu tar det mest emot när jag ska bege mig till min arbetsplats. Av flera skäl. Inte bara för att jag titt som ofta känner mig förfördelad på min arbetsgrupp. Utan för att vi numera är så styrda upp- och bortifrån. Allt ska rapporteras och räknas. Egna initiativ är oönskade och ignoreras. Även om de skulle vara till nytta för företaget

Nej, nu är det andra som bestämmer vad som ska göras och när. Och argument, hur logiska de än är, biter inte. Det är bara nyförsäljning som intresserar ledning och ägare. Gamla produkter, det vill säga de som går med vinst, är totalt ointressanta.

Inte nog med allt ovanstående, idag är det Långkoftans sista dag på jobbet. Och det gör mig extra deppad. Vi som jobbat ihop under åtminstone 15 år och gått in med liv och lust i det ena herrejössesprojektet efter det andra. Benat ut vad det är som vi egentligen ska åstadkomma, löst praktikaliteter och kommit med ljusa idéer på löpande band. Åtminstone i våra egna ögon. Och alltid gått i mål i tid.

Nu lämnar hon det sjunkande skeppet och jag står kvar på plankan och önskar att någon säger: ”Hoppa! Och ta med dig 18 månaders avgångsvederlag på vägen ner.” Och då hoppar jag bums. Sen, när pengarna är slut, kan jag leva på A-kassa och inkomstförsäkring i 150 dagar.

Efter det tar jag ut permanent permission; 43 år i ekorrhjulet räcker mer än väl.

Annons

6 reaktioner till “Mer malört

 1. Jag kommer att sakna Dig och vårt samarbete, men inte företaget…..men jag fortsätter och följer dig här, så jag får höra ett och annat.
  Apropå skitstöveln häromdagen, vem bjöd in? Det måste vara han som är den största Stöveln!!
  I bland måste jag säga att de sociala medierna inte alltid är av godo…….

 2. Låter som en plan. Påverkar det pensionen mycket? Om inte så varför inte.

 3. @cruella: Man kan ju alltid fantisera. Men Tvåan kom med en poäng: Har du tänkt på att det innebär att du kommer att ha pappa omkring dig 24/7?

  @Långkoftan: Samma här, jag kommer att sakna dig. Jag vet inte vem som bjöd in men tycker att det är svagt av chefen hur som helst. Och som sagt, ännu värre om det var företaget som stod för kalaset. Hmm, jag tror att jag ska ta ett nytt alias: Panelhönan. Få kvällsjouren på halsen när andra roar sig är ungefär som att få stå och hålla andras handväskor när de svänger runt på dansgolvet.

  @Telefonissan: Jag vet inte hur mycket det påverkar. Någon sa att pensionen minskade med 9 % för varje år man tidigarela pensionen. Men jag har ingen aning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s