Bikt

Jag håller på att utveckla mig till en riktig rättshaverist. Ägnar en del av min tid till att skriva uppfordrande mejl till kommunen. Om allt från trafikplanering, städning och utformning och placering av cykelställ. Idag fick jag svar på det sistnämnda. Svar och svar, mer god dag yxskaft.

”Den typ av cykelställ som finns på Hornsgatan är en av de standardmodeller som används i Stockholm. Det inte ställen utan själva cyklarna som tar mest plats och gör att det blir trångt. Tyvärr är det svårt att reglera HUR cyklisterna ställer sina cyklar. På vissa ställen ha vi satt cykelställen snett för att cyklarna ska ta mindre plats.”

Varför ska cyklarna över huvud taget ta upp plats på trottoaren? Gör om Bysistorget till en stor cykelparkering istället. Där står de inte i vägen för någon.

SL:s kundtjänst har fått sin beskärda del av min uppmärksamhet. Frågor och synpunkter på Access-kort och reskassa. Krav på återbetalning av biljett när tunnelbanan stod i morgonrusningen och jag fick ta omvägar till jobbet. Så i slutänden tog det längre tid att åka kommunalt än att gå.

Och när jag åker med allmänna kommunikationsmedel ägnar jag mig åt att uppfostra mina medresenärer. Som unga damer till exempel. En del tycker att det är helt okej att ta upp två sittplatser: en som de själva sitter på och en som de ockuperar med sina väskor, kassar och påsar. Jag tycker det är ett oskick. Så även om det finns andra lediga säten, så harklar jag mig och säger ”Ursäkta!”. Då tvingas de rafsa ihop sina prylar och trycka ner dem i knäet. Och jag bänkar mig bredvid.

I morgon tror jag att jag ska författa ännu ett mejl till Gatukontoret. Med rubriken: Är det inte dags att flytta tillbaka övergångsstället på Arenavägen? Så att det ansluter till ingången av Globen Shopping. Nu när Tele2 Arena är klar.

Inget ämne är för fjuttigt. Det gäller att hålla kommunens tanter och gubbar sysselsatta. Och ni kan alltid skylla på mig om kommunalskatten går upp.

Annons

5 reaktioner till “Bikt

  1. Löper själv en stor risk att bli sådan om jag får mer tid till förfogande. Hittills har jag bara ”informerat” kommunen om var de brister i sin storstädning av gångvägar på vårkanten. Rättare sagt var där rena soptippen för där städades aldrig (utom av oss som passerade dagligen och lyfte undan det värsta). Faktiskt fick jag mailsvar från en mycket tacksam byråkrat i förvaltningen som bifogade en karta över mitt närområdet. Jag fick markera var det var skräpigt (på en yta mellan två olika fastighetsägare och kommunens mark) och faktiskt så har det fungerat och de är där och plockar och röjer vart år sedan dess.

  2. …men jag har många fler uppslag som kommer till mig så gott som dagligen…

  3. Bra där, det behövs blåslampor! Hälsningar från (snart) fd kollega

  4. @Telefonissan: Det har även hänt mig att man städat när jag gnällt till på nätet.

    @Långkoftan: Mer bikt: Jag skrev om övergångsstället. Och när jag ändå var i gång tog jag upp trottoaren som är gång- och cykelbana. Ännu en gång.

  5. De där tendenserna verkar komma med åren, man vill helt enkelt inte längre finna sig i saker som förut fått passera. Jag tycker det är ett sundhetstecken, ”rättshaverera” på du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s