Förnekar sig aldrig

Maken jobbar ihop med en italienare. En man vid namn Enzo, som bekräftar alla mina fördomar om italienska män. Han är guds gåva till mänskligheten. Speciellt den kvinnliga delen. Dessutom kan han lösa all världens problem om han bara gavs tillräckligt med utrymme.

Flera gånger om dagen deltar Enzo i leken: Om jag var Reinfeldt. Då skulle han skjuta/hugga av händerna/sterilisera/dränka alla som gjorde vad som inte faller honom i smaken. Minsta tidningsrubrik kan få honom att gå igång.

I går var det Aftonbladet med artikeln Så enkelt snor tjuven dina bankomatsedlar, som höjde blodtrycket till 160. Minst. Tjoff, tjoff, av med händerna bara. Så kanske bovarna lär sig skilja mellan ditt och mitt.

Att han själv jobbar svart så mycket han bara kan hör inte till saken. Eller att han har hyrt en bil till helgen för att åka till Tyskland och köpa billig sprit. I större mängder som han kan sälja till hugade kunder och själv göra en god affär.

Det är absolut inte samma sak. Inte ens brottsligt heller i Enzos ögon. Han betalar ju för hyrbilen, tankar skattad bensin och tänker inte sälja till ungdomar.

Om jag var Reinfeldt så skulle jag sätta Enzo på skolbänken. I Moral- och etikskolans grundläggande kurs.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s