Vi har det gött i Göttingen

Jag minns första gången vi gav oss ut i Europa med bil. Maken och jag plus tre barn i en Passat. I sällskap med Billy och Lena Roos med två barn, som åkte i sin lilla Golf. Första dygnet tog vi oss mer än 120 mil söderut. Mer eller mindre utan karta. Vi hade skrivit vilka orter vi skulle hålla riktningen mot och innan vi visste ordet av var vi vid Gardasjön.

Så är det inte numera. Maken kroknar ganska snabbt. Igår gick det riktigt bra att ta sig till Göteborg. Vi kom iväg hemifrån redan vid åttasnåret och landade hos Roosorna i Kålltorp vid ett. Vädret var fantastisk, 27 °C och strålande sol. Vi blev bjudna på lunch på Apslätten, en grässluttning alldeles i närheten.

Imorse, efter en natt i en lyxhytt på färjan Göteborg-Kiel, var tanken att vi skulle ta oss söderut så långt det bara gick. Det blev inga 120 mil så här 30 år senare. Jag har aldrig varit med om maken till vägarbeten på Autobahn. Bara att passera Hamburg och Hannover tog en evighet. Efter drygt 36 mil gav vi upp. Vek av A7 i Göttingen och, jag skäms att erkänna det: Vi tog in på hotell.

Nej, det kändes inte särskilt lockande att sätta upp ett tält för en natt i kyla och blåst med regn, som hänger i luften. Utan ström. När det finns varma hotellrum med rena lakan, badrum, tv, internet och minibar.

Men skvallra inte om det till någon. Som vi har gått på inför allt och alla om hur vi gillar camping. Och då snackar vi inte om husbil eller husvagn. Nej, direktkontakt med marken under uppspänt tyg. Som riktiga trappers.

Riktigt så äventyrslystna är vi inte. Men när temperaturen klättrar upp närmare 20 °C än 15 så åker tältet ut ur bagaget. Tror och hoppas jag.

Förresten, bilen vi hyrt var rena vinstlotten. En alldeles sprillans Volvo XC60, som bara gått 15 km innan vi fick den. Och med all tänkbar lull lull. Inklusive skinnklädsel. Som vi kan fisa in precis som vi behagar.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vi har det gött i Göttingen

  1. malou1950 skriver:

    Hoppas att ni får en fantastiskt fin semester. Kommer ni tillräckligt långt söderut så åk in I Alsace (stoppa gärna I Freiburg först), där har dom väldigt gott vin…

  2. frktjatlund skriver:

    Vinet i Alsace rinner också ner. Väldigt lätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s