Vi är som fiskar

Hur är det man brukar säga? Gäster är som fiskar, efter tre dagar luktar de. Eller nåt. Riktigt så är det inte, men hur det än är så känns som man rubbar värdfolkets vardag.

Idag är det måndag och barnen är i skolan, Joel är på jobbet och Svärdottern tar välbehövligt igen sig i badet med Läsken. Han som är halvannat år och full av liv. Det är åtta veckor kvar på hennes graviditet och bäckenet är inte riktigt fit for fight.

Det har varit roligt att se barnbarnen igen efter fyra månader. Inte helt oväntat har de vuxit, både i förstånd och på längden. De går i en liten svensk skola där flera årskurser går tillsammans. Noa har flera gånger stolt påpekat att han blivit uppflyttad till årskurs 6 i engelska. Bara för att han är så duktig. Ska man tacka det myckna spelandet för det?

My utmärker sig också i skolan. Men kanske mer som flickor brukar. Om jag ska vara fördomsfull. Sitter tyst och still och gör det hon blir tillsagd. Idag blev hon alldeles olycklig över sin matsäck. Mamma skickade med en burk med smaksatt bubbelvatten och det föll inte alls på läppen.

– Fröken har sagt att vi inte får ha med oss läsk.
– Men det är ingen läsk. Det är bubbelvatten med citronsmak. Varför skulle du inte få dricka det?

Diskussionen pågick hela vägen till skolan och slutade med att My nöjde sig med yoghurten och lämnade burken med vatten i bilen.

Flyget går i arla morgonstund imorgon bitti, så vi har bokat ett hotellrum alldeles intill flygplatsen. Så slipper Joel gå upp i ottan. Även om han säger att han är van. Som sagt, man vill inte riskera att bli en stinkande gäst.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vi är som fiskar

 1. Ullah skriver:

  Det måste vara spelandet. Min yngste är storspelare och suverän på engelska.

 2. Telefonissan skriver:

  Roligt att läsa lite om barnbarnen. Tycker lite synd om kusinen som är kvar i Stockholm. De har ju varit så mycket tillsammans. Hoppas att hon också kan komma på besök till Spanien.

 3. frktjatlund skriver:

  @Ullah: Det tror jag också. En tröst för föräldrar, som har svårt att få ut ungarna i solljuset.

  @Telefonissan: Det har varit Maken och jag som varit knutpunkten i kusinernas samvaro. Föräldrarna har egentligen aldrig umgåtts. Syskonens, det vill säga dotterns och hennes lillebrors, relation har varit för alldeles för komplicerad.

 4. Telefonissan skriver:

  Desto viktigare knutpunkt då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s