Medberoende

Min kollega Åke åtnjuter i mina ögon en alldeles speciell ställning på min arbetsplats. Han är helt enkelt bra på det mesta. Jag har ännu inte sett ett problem, som han inte lyckats lösa. Och det kan man inte säga om alla. Inte om mig till exempel. Hittills har jag haft turen på min sida, kan man säga, för de problem som uppstått när Åke varit på annat håll har jag lyckats ta hand om.

Alla har i alla tider trippat på tårna för att hålla Åke på gott humör. Och det är inte det lättaste. Han kan vara både stingslig och långsint. Hon som är löneansvarig lär aldrig bli förlåten. En gång gjorde hon fel på lönen. Fel kan all göra, även Åke, men det var hennes kommentar som gjorde honom ursinnig. Pengarna som fattades ville han ha in direkt på sitt konto. Det tyckte Kerstin var lite besvärligt.

– Du som har så hög lön kan väl vänta till nästa månad. Sa löneadministratören. Det tyckte Åke att hon enbart skulle skita i. Och så fort Kerstin kommer på tal stånkar Åke ljudligt och berättar gärna om deras mellanhavanden.

Och jag är inte heller oskyldig i den positiva särbehandlingen. Mina semesteranpassningar är ett tydligt exempel på det. Förutom de jag räknade upp i förra inlägget, så har Åke haft spikade sommarsemestrar. Gothia cup var helig tills för ett par år sedan. Så julisemester har varit otänkbar för min del. Åke var i många år tränare för dotterns fotbollslag och då var det bara för mig att rätta in mig i ledet. Man väljer sina krig.

Närmste chef säger att han lägger beslutet i näste högre chefs knä. Och han är på semester så jag lever fortfarande i ovisshet.

Annons

3 reaktioner till “Medberoende

  1. Åke är duktig, men du behövs lika mycket, annars måste Åke jobba jämt 😉

  2. @Fia: Ingen människa är oumbärlig på en arbetsplats. Men det kan vara ganska lång framkörningssträcka för den som ska ta över.

    @Erika: Egentligen finns det ju inget skriftligt på att vi inte får vara lediga samtidigt. Det är bara en outtalad, oskriven regel. En gammal 15-årig trdition.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s