Jag tror jag smäller av

Som jag har anpassat mig under alla år. Justerat mina semesterönskemål efter hur kollegan Åke vill ha det. Alltid jobbat vecka 9, för då vill Åke åka skidor eftersom det är sportlov. Aldrig tagit ledigt runt påsk. För då vill Åke åka skidor. Och varit på plats alla årskiften. För då vill Åke också åka skidor. Och det får han, trots att det är semesterförbud.

Likadant har det varit med sommarsemestrarna. I år till exempel säger Åke att han har beställt en resa vecka 28. Tillsammans med ett dussin andra familjemedlemmar och vänner. Och då rättade jag mig efter det. Begärde semester i juni. För jag är inte den som vill sätta andra på pottkanten. Sabba när de vill ha trevligt.

Men idag ville min närmsta chef prata semester med mig. Och kommer med beskedet att mina semesterönskemål inte kan beviljas till 100 %. Nej, för Åke vill vara ledig en fredag mitt i min semester. Inte för att åka skidor utan för att cykla. Den 14 juni går Vätternrundan av stapeln och den kan man inte flytta på. Och då tycker arbetsledningen att jag ska jobba. Eller åtminstone kunna koppla upp mig.

– Men hallå! Jag lämnade ju in mina önskemål för länge sen. Långt innan Åke kom på att han ville vara ledig.
– Det handlar inte om vem som är först. Så jobbar vi inte här. Alla får komma med sina önskningar och sen jämkar vi ihop allt.

Jaha, och då smäller Åkes önskemål högre än mina. Trots att jag har rätt till minst tre veckors sammanhängande ledighet. Alltid denna *#¤&%* negativa särbehandling.

9 reaktioner till “Jag tror jag smäller av

  1. Det låter inte klokt! Inte bara Åke utan också chefen är ute och cyklar!
    Så får det inte gå till! För jävligt 😦

  2. Vilken idiot. Håller med alla. Men då får du väl lägga in om vecka 28 då – så får de jämka!

  3. Är kollegan Åke delägare i företaget eller vad har han för hållhake på cheferna? För så efter i utvecklingen kan dom väl inte vara att det alltid är männens önskemål som går först?

  4. Jag känner hur jag sitter här och kokar av ilska för din skull! Hur tänker de egentligen? Eller förresten, jag omformulerar mig: Tänker de egentligen?

  5. Att vätternrundan går den 14 juni har alla inklusive Åke, om han kan läsa; vetat om sedan i höstas. Han kunde ha anpassat sin semester efter det.
    Stå på dig!!

  6. Egentligen ligger inte det största ansvaret hos Åke. Han rider bara på sin medvind. Alla är helt enkelt livrädda att han ska försvinna från företaget. (Se nästa inlägg.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s