Det kunde man ge sig på!

Temadagar tycker jag är ganska kul. Speciellt dagar som Silikonbröstens Dag. Eller varför inte Internationella orgasmdagen. Det finns dagar som uppmärksammar olika sjukdomar; ALS, epilepsi, klamydia, bröstcancer med mera. Andra framhåller diverse ätbart; råkost, rulltårtor, palt, sill och färskpotatis, köttbullar, polkagrisar. Och den inte helt okända kanelbullens dag.

Vart vill jag komma? Jo, jag kände att jag behövde en alldeles egen dag. Visst, det finns Min egen dag, men den är alldeles för anonym. Det borde finnas fler temadagar som uppmärksammar yrken. Tänkte jag och ville införa Programmerardagen. Idag, helst. Eftersom den inte redan var upptagen av något annat. Plus att jag fick rätt i min misstanke att jag jobbat en hel vecka förgäves med ett projekt. Timmar som var bortkastade eftersom det kryllade av fel i specifikationen. Det är inte första gången det händer mig. Och den här kunden.

Jag har bett projektledaren ställa frågor till kunden eftersom jag inte tyckte att allt verkade rätt och riktigt. Men kunden slog ifrån sig. Tills i eftermiddag då man medgav felen. Som om vi inte hade annat att göra än att göra om det vi redan gjort.

Men när jag googlade på saken framkom det att min dag redan existerar. Och att jag är tvungen att vänta i nästan fem månader innan den infaller. Den 13/9 är det dags i år. För dagen flyttar sig nämligen beroende på om det är skottår eller inte.

Den utvalda dagen är årets dag med nummer 256. Lite vitsigt utvalt, om man är nördigt lagd. Trots att man är en 60-årig tant. Från wikipedia: ”Numret 256 valdes eftersom den är antalet distinkta värden som kan representeras med en åtta-bitars byte, ett värde väl känt för programmerare.”

Så i september är det jag som firar mig själv. Rejält!

Annons

2 reaktioner till “Det kunde man ge sig på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s