Tut tut!

I morse blev jag omkörd av tre brandbilar alldeles innan jag var framme på jobbet. Första tanken var att ett automatlarm löst ut. Det brukar vara anledningen. Men då räcker det i regel med två bilar och den här gången luktade det faktiskt brandrök.

bb

Bilarna bromsade in alldeles vid trappan upp till Globens tunnelbanestation. Där bolmade röken ut från den offentliga toaletten bredvid trappan. Polis och ambulans kom också farande. Någon stod och fipplade med några elektroniska prylar. Antagligen för att få upp dörren.

5kronaNär förste brandmannen kom dragande med stora vattenslangen hade man fortfarande inte lyckats forcera dörren. Brandmannen trevade snabbt igenom sina fickor och fick fatt i lösningen: en femkrona. Som han stoppade i myntinkastet. Voila! Och där gick dörren upp.

Själva toalettutrymmet var tomt på folk, fyllt med rök och det stod lågor upp ur själva toastolen och det luktade bränd plast. Ambulansen, polisbilarna och två brandbilar drog därifrån. Och på några minuter var elden släckt.

3 reaktioner till “Tut tut!

  1. Vilken himla tur att det inte var någon av de där moderna toaletterna där man måste ha en mobiltelefon för att komma in. Ifall nu brandmannen lämnat den hemma.
    Irene

  2. @Irene: Och är det inte som med SL? Att man måste registrera sig innan man kan använda mobilen.

    @Fia: Ja, i det läget räcker det inte med en plastbricka. Jag har alltid en sån i jackfickan, så att jag kan få loss en kundvagn på affären.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s