Baglady

Jag undviker att köpa kassar när jag handlar. Och gör jag det så blir det en plastkasse 99 gånger av 100. Mest för att den fungerar bäst, som soppåse.

Mina inköp bär jag hem i ryggsäcken 99 gånger av 100. Maken, den hjälpsamma människan, har föreslagit att vi ska inhandla en Dramaten så jag slipper bära allt på ryggen. Aldrig i livet, tänker jag. Eftersom jag 99 gånger av 100 handlar på vägen hem från jobbet. Det vore inte särskilt praktiskt att släpa en kärra 9 km, även om den är tom 99 % av sträckan.

Men borde jag ha en tygkasse om utifall det inte räcker med ryggsäcken? För jag är ägare två stycken. En som Maken fått av sin arbetsgivare. I bomull och med blaffig företagslogga. Kassen, alltså, inte företaget. Och en som jag fått av min arbetsgivare. I bomull och med blaffig företagslogga. Kassen, alltså, inte företaget. De båda kassarna använder vi i dagsläget till att samla pantflaskor i.

Det aktuella numret av Råd & Rön tar upp frågan om vad som är bäst ur miljösynpunkt: kasse i papper, plats eller tyg. Och svarar ”Det beror på”. Och ”Hur man än vänder sig, så har man ändan bak”. Typ.

kasse

Och jag ser ingen större anledning till att ändra mitt beteende. Förändringsobenägen som jag är.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Baglady

  1. Fia skriver:

    Jag har ett par tygkassar nedstoppade i min ryggsäck. Ryggsäcken är alltid knökfull med böcker, papper, pennor och en dator, så jag får inte plats med matvaror där. Men det är väldigt praktiskt att plocka upp tygpåsarna. Som jag har använt om och om igen. Jag har sett den där jämförelsen mellan plast-, papper- och tygkassar förr och vill inte låta mig övertygas. Det känns bäst, som en markering av ett medvetet val, att använda tygkassar. Det handlar mycket om val i vardagen, och en synlig markering av att vi alla kan göra medvetna val i vår vardag kan kanske väcka miljötankar hos någon annan i kassakön?

  2. frktjatlund skriver:

    För mig känns det viktigt med påsbalans. Det vill säga, jag har inte fler plastpåsar än vad som går åt till soporna. Och eftersom jag handlar nästan varje dag, så räcker ryggsäcken oftast.

  3. Cici skriver:

    Annars kan jag rekommendera de där nylonkassarna med inplastat handtag. Jag har alltid en i min handväska, som bara används vid stadsbesök, och ihoprullad tar den just inte större plats än en näsduk, väger ingenting och är mycket hållbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s