Moment 22

Om man ska stå på öronen så illa att benet bryts, så ska man göra det på arbetstid. För då kan man bli kompenserad för inkomstförluster under sjukskrivningen genom arbetsmarknadsförsäkringar. Och det har sina poänger.

Maken, som trillade och bröt benet i en källartrappa när han skulle fixa i en tvättstuga har nu blivit kompenserad av AFA Försäkring. Med en kontantavi utställd av Swedbank. Oj, vad många ställen man kan lösa in den här typen av avi på! På Ica, Coop, Hemköp, Willy:s, City gross, Pressbyrån, 7-eleven, Statoil. Med flera. Med flera.

Problemet är bara att alla dessa ställen bara kan betala ut högst 2.000 kr i kontanter. Och värdeavin är på drygt 9.000 kr. Hm, det finns några Swedbankskontor, som jag kan runda på vägen hem från jobbet. Men se, det funkar inte alls för avin får inte överlåtas. Maken måste själv halta iväg på kryckor till banken.

Och även om han tar sig till något bankkontor, så skulle det inte vara till någon större nytta. Varken på kontoren på Gullmarsplan, Medborgarplatsen eller vid Hornstull hanterar man kontanter upplyser Swedbanks hemsida om.

Så om vi inte får någon snilleblixt före 2013-04-14 så lär pengarna frysa inne.

5 reaktioner till “Moment 22

  1. Har ni provat ”Er vanliga bank” som ibland kan sätta in pengarna direkt på eget konto – även om den är utställd på Swedbank. Funkade för mig på Nordea – men kontanter fick jag inte ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s