Solen i ögonen

Sista helgen i oktober är det inte bara dags att ställa tillbaka klockan till den så kallade normaltiden. Som inte är särskilt normal längre. Om man i ordet normal lägger den vanligast förekommande tiden. Året består av fem månader med normaltid och övriga sju är det sommartid.

Nej, sista helgen i oktober är även helgen som föregår allhelgonahelgen. Och det betyder se-till-att-snygga-upp-graven-helgen inför allhelgona. För man vill ju inte att folk ska tro att man inte bryr sig. Även om man inte gör det. Bryr sig om graven, alltså. Omsorg om människor är en helt annan sak.

För det var Trean själv som hade uttryckt en tydlig önskan om jordbegravning med gravsten och hela middevitten. Och vi alla inblandade var överens om att kan man göra någon till viljes när det gäller den typen av önskningar, så gör man det. Även om man inte ser saken på samma sätt.

Och det betydde att vi tog oss en långpromenad till Skogskyrkogården, köpte ljung och prydnadskål vid Gullmarsplan och framme vid graven alldeles bakom Skogskapellet åkte de något frusna begoniorna i komposten och ersattes av de inköpta blommorna.

Sen gick vi tillbaka till Södermalm och mellanlandade på en restaurang och tröstade oss med en köttbit med diverse tillbehör. Och att det trots allt var en ovanligt strålande höstdag.

 

5 reaktioner till “Solen i ögonen

  1. Jag och vännen C ska ta en sväng till Annaas grav på onsdag. Vi satsar dock kanske på whisky i första hand och blommor i andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s