Taskigt

Senast jag var på Bolaget blev jag både hånad och kränkt. Av en kassör som antagligen tyckte att han var rolig.

Jag försöker i möjligaste mån undvika att kånka saker i händerna och därför bär jag ryggsäck. På vägen till jobbet brukar den innehålla mitt frukostägg och min lunchsallad plus handväskan. På hemvägen är den i regel tom, så när som på handväskan. När jag handlar så brukar jag fiska upp handväskan när jag ska betala och packa ner det jag köpt i ryggsäcken.

När jag skulle betala vinet vid gårdagens handling, gjorde jag som jag brukar och expediten sa i lite hånfull ton:
– Spännande! En väska i en väska.
– Inte du också. Det där har jag hört alldeles för många gånger redan hemmavid, genmälde jag trött.

För precis så brukar Maken säga. Över huvud taget är handväskan som idé ett rött skynke för honom. Han tycker att jag borde använda fickorna alternativt låta innehållet i handväskan ligga direkt i ryggsäcken.

Det tycker inte jag. Det är mycket enklare med handväska för då vet jag att nycklar, plånbok, rikskuponger, glasögon, åkremsa och penna kommer med. Jag bara greppar handväskan och slipper hålla på med en massa ompackningar varje gång jag ska ut.

 

I veckan kom äntligen varorna Maken köpt på nätet. En plånbok och en liten väska. Som den på bilden, fast i rött. Då passade jag på att ge igen.
– Va! Har du köpt en handväska?

Men se, det hade han inte. Män har inte handväskor. De har möjligen en Organajser. Eller en väska avsedd för surf/läsplattan. Han får kalla prylen för vad han vill, men nog är den en handväska. Om någon frågar mig.

Annons

4 reaktioner till “Taskigt

  1. Ditt system förefaller mig genialt! Och visst är det en handväska maken skaffat sig! Äntligen börjar män också förstå att man inte kan ha allt i fickorna…

  2. Det där hade min make kallat för man bag och sedan hade han i en halvtimme föreläst om skillnaden på en manlig, praktisk man bag och det opraktiska svarta hål som är min handväska. Jag håller med dig!

  3. Jag tänker inte försitta ett enda tillfälle att pika, så mycket som jag blivit hånad för att jag håller fast vid handväska. Till och med andras väskor har jag fått skulden för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s