Veckan som gick – lite baklänges

Första arbetsveckan efter en semester är alltid lite mer hektisk än andra. Så även den här. Det hade stockat sig lite under min frånvaro. Både små och stora uppgifter. Det och annat har gjort att jag varit mindre synlig på nätet än jag brukar. Nog med ursäkter, detta har hänt:

Lördag
Tidigt fredags kväll ramlade ett sms från Svärdottern in i mobilen.

En liten fråga i sista sekund: Kan barnen vara hos i morgon? Vi ska titta på en bil i Skåne och tänker ta tåget från Centralen kl 9:15.

Så vi blev med barnbarn trots att det inte var vår helg. Och nu är de små liven så stora och förståndiga att de kan ta bussen hit alldeles på egen hand. Men inte större än att de kan bli väldigt olyckliga när de känner sig hängiga. Noa låg mest i soffan och sov. På eftermiddagen ville han absolut hem och vi hade överläggningar med den stressade modern. Hon och sambon hade just avslutat bilaffären och hade 55 mil på E4:an framför sig.

Nu är Maken på väg med barnen till Skanstull. Modern deras är antagligen inte hemma förrän vid midnatt, men sambons barn är hemma och alla är mätta. Så det är lugnt. Tycker även jag, som dammsugit upp chips, lakrisalpapper och slängt några glasspinnar. Fyllt diskmaskinen ännu en gång denna dag och njuter av tystnaden.

Fredag
Jag försov mig för andra gången den här veckan. Men inte lika mycket som i onsdags. Hann med att fixa lunchsalladen och tog tuben till jobbet. En timme gick åt till en genomgång av det nya lokala avtalet. Alla ändringar var försämringar. Chefens försvar var: Men fortfarande är det bättre än det centrala avtalet. Men hallå lille vän: Det centrala avtalet är golvet. Alltså den nivå som det lokala måste hålla sig över. Hur som helst var flera villkor sämre än tidigare.

Resten av förmiddagen gick åt att se över och uppdatera diverse bankuppgifter. Och lunchen intogs något tidigare än vanligt eftersom jag hade tid hos tandhygienisten.

I hate tider hos tandhygienisten. Inte nog med att hon ägnar 45 minuter åt att plåga mig, hon gnäller över fickdjup mellan kindtänder, blödningsfrekvens, hotar med tandlossning och sen har hon mage att ta betalt för behandlingen eller snarare tortyren. Över tusen spänn kostar det numera per gång. Plus att jag alltid måste vänta 10-20 minuter. Det spelar ingen roll om jag har första tiden på dagen eller som den här gången, första tiden efter lunch. Hon är en riktig tidstjuv.

Efter ovanstående upplevelser hade jag ingen lust att ta mig tillbaka till jobbet utan tog mig hem till mitt lilla hem istället. Och handlade lite fredagsmys på vägen. Men det hade jag inte så mycket för. Maken hade bokat träning med sin PT och jag bestämde mig för att rensa och förvälla trattisarna jag köpt. I sällskap med matlagningsvin. Då pep det till i mobilen.

Hej, hoppas du är rätt person: Evis är på konferens och vi ska ses på Tudor Arms kl sju. Hänga på?
/Cruella

Jo, jag den rätta och jag hängde på. På min första bloggträff. Om man inte räknar Annaa Mattssons begravning. Vi hade turen att så småningom få ett eget bord, trots att det var fredag och lönehelg. Och vi höll hårt i bordet i två och en halv timme medan vi pratade, åt och drack. Beklagade att vi inte fått ändan ur vagnen tidigare. När Annaa fortfarande levde. Och beklagade att varken Ulla Å eller Rutan hade möjlighet att vara med.

Torsdag
Slet med programändringar hela dagen. Folk säger upp sig och inga nya anställs. Alltså måste kvarvarande personer göra deras uppgifter och det ger mig lite extra jobb. För att andra ska kunna göra deras jobb.

Onsdag
Försov mig rejält. Det är alltid svårt att få en ordentlig dygnsrytm när man varit ledig. Hann varken med att fixa frukost eller lunch. Kattvätt istället för dusch.

En på säljavdelningen behövde en kundlista. Pronto. Som jag fixade sssm. Och människan sa inte ens tack. Hon vet inte hur långsint jag är.

Och så fick vi en ny tidplan från Myndigheten. Där vi helst ska vara klara att gå i produktion innan vi gjort tester.

Tisdag
Mer outsourcing till andra sidan Östersjön betyder diverse programjusteringar. Och det ägnade jag arbetsdagen åt.

Hade dessutom lite mejlkonversation med If om Makens dator som har pajat. Om utifall det går på hemförsäkringen. Eller om det går att laga appamojängen. Det vore bra eftersom finns en del foton på den hårddisken, som inte är lagrade någon annanstans.

Måndag
Städade i mejlboxarna och åtgärdade några akuta saker som hade uppstått under min semester. Förklarade varför jag gjort si eller så, trots att det verkade ologiskt till att börja med. Fikade och hörde mig för om det hänt nått. Det hade det gjort. Min rumsförbannelse hade slagit till igen. Aram, min rumskamrat, har sagt upp sig. Och det betyder att någon gång i november sitter jag i ensamt majestät. Igen.

Det är skönt, men samtidigt oroande. Det kan betyda att det kommer någon annan och bänkar sig i rummet. Jag är lite petig när det gäller sällskap. Något allergisk. Mot konstiga lukter, ljud, värme, ljus och folk som småsjunger. Bara för att nämna några detaljer.

Hela 875 ord så här långt. Jag lovar att det inte ska dröja så länge till nästa inlägg. Och att det blir kortare.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Veckan som gick – lite baklänges

 1. Evis skriver:

  Jag vägrar låta några mer första bloggträff med folk vara begravningar, så nu ska det minsann bli öl med tanter så fort jag får chansen.

 2. Rutan skriver:

  Jag är glad för att jag är med i eventuella planer.

 3. cruella skriver:

  Håller med Evis och ser fram emot att se även Rutan och Ulla på framtida samkväm!

 4. Ullah skriver:

  Åh, vad roligt!!! Önskar jag och Rutan hade fått vara med också, och ser fram emot vår framtida träff!

 5. frktjatlund skriver:

  Nej, jag håller också med. Begravningar kan knappast betraktas som bloggträffar. Och visst vore det kul att ses allihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s