So far

Britter är så  otroligt vänliga och trevliga och ingen fråga är för dum utan de svarar snällt de bara kan. Värdinnan i Oban tog nästan första priset. Jag såg framför mig hur hon gick ut och kräktes lite då och då för att avreagera sig. Över sitt översockrade sätt.

Och de har helt klart en toalettfixering. I turistbroschyren över Orkney fanns till exempel en lång lista över offentliga toaletter och deras öppettider. Alla utom två dygnet runt. Och ändå ligger pubar och annat tätt med sina bekvämlighetsinrättningar.

Jag var på språkresa i England som 15-åring och redan då kändes kranarna som rena hedenhös. Inga blandare på handfaten utan en kran för varmt och en för kallt. Och så är det fortfarande. I alla fall på de ställen vi bott. Ibland har högerkranen släppt fram kallvatten, andra gånger har det varit vänsterkranen.

Det nuvarande hotellet är enda undantaget. Så unikt att jag förevigade det.
Uppdaterat: Men självklart är det något som avviker. Kallvatten vrids av och på åt fel håll. När man tror att man stänger av vattnet vrider man på och tvärtom.

Vi är tillbaka i Edinburgh och hyrbilen är återlämnad fulltankad och utan minsta skråma. Det där med tankningen blev lite komplicerat. Bensinstationer lyser med sin frånvaro i innerstäder även i Skottland. Men vi hittade en till slut. Och vi hittade till hotellet och tillbaka till garaget trots att det låg på en liten bakgata vars adress inte fastnat i GPS:n.

Så nu har vi en dag kvar i Edinburgh och det borde betyda att resten av semestern är rena defileringen.

2 reaktioner till “So far

  1. Tala gärna om var du tankade för jag kommer att lämna min hyrbil vid järnvägsstationen i Edinburgh den 16 aug…Kommer du ihåg vad gatan heter? :))

  2. Mia: Vi snurrade runt ett tag innan vi hittade en mack. Gps:n gav först förslag på en Shellmack som visade sig vara riven. Men till slut hittade vi en BP, som låg några km från Waverly Station. Dessvärre kommer jag inte ihåg gatuadressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s