On the bonnie, bonnie banks of Loch Lomond

Första dagen i bilen blev lite stökig. Uppgift 1: Ut ur Edinburgh gick hyfsat, trots att GPS:en hamnat i koma och vägrade komma ur sitt tillstånd. Tjejen på biluthyrningen var såå pedagogisk och gulade oss ut ur stan på kartan. Men där började svårigheterna.

Säga vad man vill om tyskarna, skylta kan de. Det kan man inte säga om ansvariga på den brittiska ön. Eller så fattar vi dåligt. I min värld ska en skylt, som aviserar höger- eller vänstersväng stå före en korsning. Inte efter. Så funkar det inte här. Ibland kommer skylten före korsningen och ibland efter. Och har man väl svängt av på en väg har man ingen aning om vilken väg man hamnat på.

Så det blev lite omvägar innan vi klarade uppgift 2 och kommit fram till målet, Oban. Men vad gjorde det. Av en händelse hamnade vi på det viset på vårt första destilleri. Stannade, smakade och köpte en flaska 12-årig Glengoyne.

Dessutom har vi sett en massa höga berg och djupa dalar. Och i dalarna en massa sjöar. Vägarna är smala och övriga trafikanter tycker att vi kör i fegaste laget. Och kör om när det går.

Och vad äter man när man kommit till kusten? Självklart seafood. Musslor till förrätt och stuffad fisk till varmrätt. Och dessemellan ett ostron som smakprov. I hamnen med utsikt över ön Mull och diverse andra gröna öar i fjorden.

Musslorna försvann i ett nafs eftersom vi inte ätit någon lunch.

Hoppsan! Det blev en bild på ett uppätet ostron eftersom jag inte kom på att fota anrättningen innan jag åt upp den.

Stuffad fisk med savoury mash fastnade. Innan jag huggit in på maten. Gott var det och vi kan somna mätta även denna dag.

3 reaktioner till “On the bonnie, bonnie banks of Loch Lomond

  1. Oj vad gott. Känns som om Skottland piffat till sig sen jag var där sist -98. Måste nog ombesiktigas.

  2. Tfn: Vi fick bra seafood både på den exklusiva restaurangen rekommendera av Michelin och i den enkla kiosken vid hamnen. Så ser man havet fungerar det med fisk. Som man brukar säga.

    FruH: Idag tog jag räk- och röktlaxsallad till lunch. Gott på papperet. Men tyvärr hade man dränkt anrättningen i en skum dressing som förtog upplevelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s