Stan runt

BBC:s nyhetsmorgon visar bilder från översvämmande byar i västra England och Wales. Mer än en månads regn på ett dygn. Med andra ord: vi och Skottland har kommit billigt undan.

Bästa sättet att få grepp om en ny stad är en konventionell sightseeingtur. Tycker jag. Vi drog full nytta av våra 24-timmars hop-on-hop-off-biljetter och hann avverka fem olika guider på delvis samma sträckningar. Man har alltså levande människor, som berättar. Till skillnad mot i Stockholm, där allt är inspelat.

Så nu vet vi var Rowlings skrev sin första Harry Potter-bok, vem som introducerade kloroform i förlossningsvården, varför husfasaderna ser smutsiga ut, var Graham Bell föddes, varför klockan på Balmoral Hotel nästan alltid går 2 minuter för fort, hur många författare det finns i Scott-monumentet, att det är 257 trappsteg upp till toppen och varför det finns vakttorn i hörnet av kyrkogården vi Lothian Street. Det och mycket annat kan man lära sig på 24 timmar.

Vi bor i ett område under uppbyggnad. Gamla hus renoveras och nya byggs. De nya har stora glasfasader och priserna är skyhöga. Med bilder av den här typen säljs lägenheterna.

Så här ser det ut i verkligheten i huset tvärsöver.

Inte riktigt som inredningsarkitekterna tänkt sig. Antar jag.

2 reaktioner till “Stan runt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s