Tom i bollen

Vi är hemma på vår gata i stan igen. Ett dygn tidigare än det var tänkt. Drygt sex timmar med 30° i luften och 28° 5 vattnet sätter sina spår. I en dansk jättebadanläggning kan man byta kroppsvätskor med större delen av norra Europa och är inte immunförsvaret på topp så får det konsekvenser.

Maken och My vaknade med ont i halsen och tanken på att krypa in i ett tält fram emot kvällen kändes inte särskilt tilltalande. Speciellt inte som det går att avverka 75 mil på en dag. Och då är man hemma och kan sova i sin egen säng. Med en nattemperatur som ligger över 10°. Och inte under. Plus att man slipper resa tält och pumpa madrasser. Det kallar jag en väldigt stor morot.

Resmålet, Hansa-Park strax utanför Lübeck, fick fem stjärnor av barnbarnen. Lagom stort, inga köer och massor av åkattraktioner. Till skillnad mot Disneyland Paris för två år sedan. Då hann vi inte med särskilt mycket på två dagar. Nästan all tid gick åt till att köa. Och Stella har vuxit på sig och vågade åka allting. Så var det inte när vi var i Paris.

En annan positiv skillnad var att det inte fanns en massa butiker. På Disneyland kunde man inte gå 10 meter utan att passera en butik med krimskrams. Och med dem följde en massa tjat. Jättegulliga Mimmi och Mickey, för att inte tala om deras musungar. Kan inte jag få köpa en sån? Man kan bli tokig för mindre.

Makens ursprungsplan var att vi skulle ta oss till en jättebadanläggning i Berlin. Jag höll emot, mest för att jag tyckte att tidplanen var lite väl snäv och det skulle bli alldeles för många mil i bil. Och när han hittade en sajt (barnsemester.se) insåg han att vi passerade ett antal intressanta ställen på vägen till och från resmålet. Och barn struntar fullständigt i vad som är Europas största och värsta. Det bästa brukar vara det närmsta. Och så blev det.

Det tar några timmar att förflytta sig 175 mil och det är orsaken till att hjärnkontoret känns alldeles tomt. På Konsum i Markaryd fick tjejerna välja varsin cd. Absolut-nånting, som var till förvillelse lika. Samma artister, nästan samma låtar men i olika ordning. I mina öron ekar fortfarande Sean Banan, Justin Bieber, Lady Gaga, Eric Saade, Darin, One Direction, Love Generation och Loreen. Med flera.

Nu sover övriga i resesällskapet och jag njuter av den totala tystnaden, så när som surret från kylskåpets kompressor. Lagom vilsamt för mina trötta öron.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tom i bollen

  1. Telefonissan skriver:

    Det där Hansa-Park får vi kolla upp. Kanske går det att kombinera med en kryssning med Kielfärjan. Förr hade de marzipanresor till Lübeck.

  2. frktjatlund skriver:

    Vi drog nytta av att vara 60+. Vi behövde inte ens bevisa att vi var så lastgamla. Inträdet var 6€ billigare och kaffe och bakverk ingick. Sånt som gamlingar gillar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s