Nedräkning

Diskussionens vågor har stormat hela helgen, men nu tror jag att vi nått en viss samsyn Maken och jag. Ämnet för dividerandet har varit semesterplaner. Det blir inget Berlin. Norra Tyskland räcker gott och väl. Fungerar allt som vi har tänkt, så hinner vi med ett nöjesfält och ett jätteakvarium. Och är vädret och annat nådigt kanske även ett äventyrsbad. Det är nog vad man klarar av på en vecka ihop med tre barnbarn.

Det blev en viss förvirring när jag pratade med några gamla vänner om våra sommarplaner. Jag tog för givet att alla begriper när jag säger att vi ska åka med barnen en vecka, så menar jag barnbarnen. Inte våra egna barn. Det ska jag inte göra hädanefter för han jag pratade med lät lite konfunderad och undrade om inte de vuxna barnen hade egna semesterplaner.

Eftersom vi varit lite hängiga på sistone, har vi halkat efter i förberedelserna. Tanken är att vi ska campa tillsammans med barnbarnen i möjligaste mån. Om inte vädret är alldeles omöjligt. Men vi har ännu inte inventerat utrustningen. Har vi luftmadrasser så det räcker? Och om vi har det, är de verkligen hela. Det var ju några år sedan vi hade anledning att testa dem. Fyra närmare bestämt. Bilden är från 2008 och det är inte klokt vad barnen vuxit sen dess.

Jag gissar att det kommer att bli lite rörigt i vardagsrummet de närmsta dagarna framöver. När allt ska fram och testas av.

När vi kommer hem från Tyskland är det bara att tvätta och packa om i flygande fläng. Noa och My ska sättas på ett plan till Malaga, dit övriga familjen tagit sig. Själva sticker vi till Skottland på drygt två veckor. Igår kunde vi samla oss så pass att vi bokade en hyrbil. En VW Golf eller liknande. Jag hoppas bara att det blir en tillräckligt stor modell, så att Maken kommer in och ur den utan skohorn.

En bil ger lite större frihet om det blir alltför regnigt. För vi räknar kallt med det. Ungefär som på Irland där vi sysselsatte oss med att kuta mellan bilen och puben. Eller bilen och borgen. Eller bilen och någon udda sevärdhet. Allt medan regnet fortsatte att strila.

Annons

3 reaktioner till “Nedräkning

  1. Är du säker på att det är semester du ska ha? Jag tycker det låter både jobbigt och en smula obekvämt. Men det kanske blir roligt. Jag hoppas i alla fall att ni får en riktigt härlig semester!

  2. Cici: Första veckan räknar jag inte som riktig semester. Mer som en operation, där det gäller att överleva.

    Jan L: Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s